“Draak” Anton Wolvekamp

ddraak 9789463080781/2017

Anton Wolvekamp, uitgeverij Zilverspoor

Draak is het vervolg op Monster. Monster heeft mij aangenaam verrast en toen ik hoorde dat de schrijver aan een vervolg werkte begon het lange wachten. Monster was een goed op zichzelf staand verhaal  vol sarcasme, humor, spanning en fantasie. De manier waarop de hoofdfiguur Thomas zijn verhaal rechtstreeks aan de lezer vertelde was origineel en heel prettig om te lezen. Het boek was veel te snel uit en aan de ene kant hoop je op een vervolg zodat je op dezelfde toon door kunt lezen en aan de andere kant is de verwachting wel heel hoog omdat je benieuwd bent of een tweede deel net zo’n goed verhaal zal zijn als het eerste.

Maar goed als de schrijver het aan durft te gaan schrijven (terwijl de lat erg hoog ligt) moet je als lezer het toch ook wel durven te lezen als het op de deurmat ploft.

Allereerst weer mijn complimenten voor de cover. Heerlijk vind ik het als iets in dezelfde stijl blijft dus in plaats van een hand nu een voet met een veelbelovende titel “Draak”. Daar ik bij het starten aan Monster een heel ander idee had vanwege de kaft had ik dit bij Draak niet en sloeg meteen het boek open. De succesformule wordt herhaald. Wederom lees je de beslommeringen van  Thomas in zijn journaal. De tekst in donkere letters, de gedachtenkronkels van Thomas in een lichtere letter, doorhalingen en alles in een heel vlot tempo. Het verhaal gaat verder waar Monster stopte maar doordat Thomas zijn gedachten af en toe naar die tijd terughaalt zou je het verhaal zelfstandig kunnen lezen. Dit ga je natuurlijk niet doen want daarvoor is dit tweeluik veel te leuk dus je begint gewoon bij het eerste deel.

Misschien denk je bij het zien van de kaft dat het een heel eng en griezelig boek is maar het gaat over gewone kinderen die gewoon naar school gaan alleen gaat het bij Thomas net even heel anders met een wel heel aparte familie wat de nodige grappige en vreemde situaties met zich meebrengt. Laat je dus niet misleiden door de kaft en ga het zeker lezen!

Twintig heerlijke hoofdstukken (voorzien van titels), geen moeilijk taalgebruik en korte zinnen. Een dankwoord door Thomas zelf, met knipoog en verwijzing naar de schrijver. Deze luchtige en humorvolle manier van het verhaal vertellen: met knipogen, zelfspot en sarcasme. In het laatste hoofdstuk lezen we wie of wat de echte Draak en Monster zijn. Een mooie afsluiting!

Lees hier de recensie van Femke en mij over Monster 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij

 

2 Comments

  1. Pingback: TBR-pile update mei | conniesboekkies

  2. Pingback: Kinderboeken in het zonnetje: Monster en Draak van Anton Wolvekamp | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s