“de herkansing” Anneke Kleine Staarman

16265507_10206394740067085_4762060907361825275_n9789082624908/2016

Anneke Kleine Staarman, uitgeverij bestelmijnboek.nl

Voor Anneke Kleine Staarman (1981) is schrijven een passie. Ze haalt haar inspiratie uit de verschillende culturen uit haar dagelijks leven en werk. De herkansing is haar roman debuut.

Het verhaal gaat over Carmen die jarenlang samen was met Gijs, mede-eigenaar van diverse nachtclubs, een groot huis en meer dan genoeg geld en rijkdom. Carmen gaat geheel op in dit wereldje tot het dieptepunt is bereikt en ze haar leventje daar achter laat en naar Maastricht vertrekt. Ze trekt in bij haar vriendin Natascha en vindt al snel een baan bij een advocatenkantoor waar ook de knappe Jasper werkt. In eerste instantie houd ze zich bezig met het verwerken van dossiers tot ze op een dossier stuit waar een post-it uit valt met haar naam erop. Ze vraagt zich meteen af of het toeval is dat ze de baan heeft gekregen en weet niet meer wie ze kan vertrouwen.

Deze roman is een mengeling van een romantisch boek met een vleugje drama, een tikje humor en de nodige spanning. Want naast een verbroken relatie, een ontluikende nieuwe liefde is er ook nog een moord om op te lossen, zijn er figuren met een dubbele agenda en doet niet alleen Carmen haar best het een en ander op te lossen en zich niet af te laten leiden maar krijg je als lezer ook veel informatie om mee te puzzelen.
Gelukkig weet de schrijfster de informatie zo te doseren dat het duidelijk blijft voor de lezer en de verhouding romantiek en spanning ook goed is. Of het kijkje in de keuken van het advocatenkantoor op waarheid berust doet niet ter zake maar het kwam zeer geloofwaardig over.

Door het verleden van Carmen en de onopgeloste zaak geeft het net iets meer aan het verhaal  zodat je geen eenvoudige romantische chicklit aan het lezen bent maar heb je een heerlijk leesbare feelgood roman die naar meer smaakt. Het einde gaf een beetje het gevoel van een aflevering van een “who- dunnit” en kwamen alle personages langs en viel alles (nog meer) op zijn plaats. Naar mijn idee was het al opgelost  maar het was wel een leuke toevoeging aan het verhaal om alles en iedereen letterlijk nog even samen te laten komen.

Kortom ik was aangenaam verrast met dit debuut en hoop dat er nog meer boeken zullen volgen.

 

Met dank aan Anneke Kleine Staarman voor het toesturen van haar roman. De afbeelding van de cover komt van de site van bestelmijnboek

 

1 Comment

  1. Pingback: TBR-pile update april 2017 | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s