“de Duistere oorlog, boek 1 het begin van het einde” Kevin Deckers

duistere oorlog 9789463080491/2016

Kevin Deckers, uitgeverij zilverbron

Inhoud: één volk, duizenden machten en krachten. Zes werelden. Eén vernietiging. Wanneer het begin en het einde op dezelfde plek zijn, begint de Duistere oorlog…. De jonge dwerg Rayon  wordt uitgekozen door de goden om de strijd aan te gaan met een demonengod, een missie om de zeven Planeten van het Licht te redden. De goden schenken Rayon en drie anderen een deel van hun krachten. Maar omdat Rayon een sterveling is, betaalt hij hier een prijs voor. Hij veroudert snel. Om dit proces tegen te gaan hebben de goden zeven voorwerpen verspreid. Rayon moet deze zien te vinden. Het eerste voorwerp ligt in een kloof in het Dwergengebergte. Om daar te komen moet Rayon eerst een aantal obstakels trotseren. Dit doet hij niet alleen, hij wordt geholpen door een aantal vrienden. Samen gaan ze de bloedige strijd aan tegen de troepen van De Duistere.

De Duistere oorlog, boek 1 , het begin van het einde, is het debuut van de jonge schrijver Kevin Deckers (1996). Een leesfanaat met een favoriet genre Fantasy. Na het schrijven van een kort verhaal voor Nederlands in de brugklas werd zijn interesse in schrijven gewekt met als droom zijn eigen boek uitgeven. Deze droom kwam uit met dit boek. Zijn debuut is dit 347 pagina’s tellende boek geworden en het eerste deel van De Duistere oorlog met als zeer toepasselijke titel het begin van het einde want het verhaal is zeker na het lezen nog niet verteld.

Het enthousiasme van de schrijver spat van de pagina’s af en je merkt een grote voorliefde voor bloederige gevechten die tot in de details worden beschreven. Helaas wil hij te veel vertellen waardoor hij het risico heeft genomen menig lezer te laten afhaken door de vele informatie wat er voorbij komt. Een verhaal kan in je hoofd heel simpel zijn maar door het te vertellen kan het niet altijd zo aankomen bij de ontvanger. Gelukkig ben ik door blijven lezen want eenmaal met de strijders op weg kom je steeds meer in het verhaal.

Het verhaal gaat van start met een heftige proloog waarin een dwergenechtpaar een zoon krijgt maar vlak naar de bevalling wordt aangevallen door een tiental vijanden die de moedige vader bijna weet te verslaan. Er lijkt geen einde aan het gevecht te komen en achteraf had het wel wat minder gemogen want je verliest je concentratie doordat er steeds meer  tegenstanders blijven komen terwijl de uitkomst hetzelfde blijft:  moeder Tina en baby Rayon worden meegenomen als slaaf.

Vervolgens maken we een tijdsprong van ongeveer vier jaar en zijn we bij voormalig krijgsheer Theodor Maxim en zijn dochter Lexica. Theodor koopt Tina en Rayon op de slavenmarkt en het verhaal gaat van start en wordt verder chronologisch verteld. Dat is geen overdaad want er worden de nodige sprongen gemaakt naar andere werelden ( er zijn er zes in totaal) en door middel van visioenen van Rayon en Lexica krijg je nog meer informatie. Tel hierbij op de enorme hoeveelheid personages en de uitkomst is heel veel informatie. Misschien wel teveel voor de lezer.Sommige personages hebben een zeer kleine rol maar best een grote introductie zodat je er meer van verwacht en dan bedenkt dat dat niet zo is.

Je wordt overstelpt met gevechten tussen orken, bosnimfen, reuzen, dwergen, mensen, elfen, ogers en trollen. En of dat nog niet genoeg is komen er nog goden, heksen, vampieren, weerwolven en een spinnenkoningin op het toneel.
Voor mij persoonlijk dus een beetje te veel van het goede. De vele personages begonnen mij af te leiden van het verhaal en het was zoals eerder gezegd vooral in het begin even doorkauwen om aan al die personages te wennen.

Het gegeven van de zes werelden is mooi bedacht en ook het concept van de Duistere oorlog en de strijd om dit te voorkomen,maar om naast de hoofdpersonages op deze queste ook nog eens goden uit de bestaande mythologie op te voeren en weerwolven en vampieren te laten opdraven had niet gehoeven.

Daar het ook om een verhaal gaat wat uit meerdere delen zal bestaan had het geheel wat beter kunnen worden gedoseerd. Of misschien een verhaallijn of wat karakters bewaren voor een heel ander verhaal had ook een optie geweest.

Neemt niet weg dat als je er lekker voor gaat zitten en je houdt van bloederige gevechten en het verhaal even de kans geeft je gewoon raakt aan de hoofdpersonages en graag met ze mee gaat op queste om te kijken waar deze zal eindigen. Een einde wat we uiteraard niet na deel 1 zullen vinden maar hopelijk is dit een mooie opstap naar het tweede deel.

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

2 Comments

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

  2. Pingback: Update TBR-pile maart… | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s