“echte liefde vind je in de boekhandel”Veronica Henry

untitled 9789022579190/2017

Veronica Henry, vertaling Willeke Lempens,uitgeverij de Boekerij

Veronica Henry neemt je mee naar een Engels stadje waar aan de hoofdstraat de winkel Nightingale Boeken is. Een ouderwetse boekwinkel, de droom voor elke boekenliefhebber. De winkel was de passie van Julius, een boekverkoper van de allerbeste soort, staat er echte niet meer zo goed voor. Zijn dochter Emilia komt hier na zijn overlijden pas achter en moet een moeilijke beslissing maken. Het levenswerk van haar vader voortzetten of de winkel verkopen.

Als echte boekenliefhebber vond ik het helemaal leuk om dit boek als lees-exemplaar te mogen ontvangen met als extra cadeautje een shirt met de cover van het boek. Goede promotie stunt van de uitgeverij die zeker op prijs werd gesteld door mij. De cover ziet er romantisch uit en de info over de inhoud maakt nieuwsgierig. Wel jammer dat de winkel op de cover niet voldoet aan de omschrijving in het boek (twee erkers en een donkerblauwe deur terwijl op de kaft een gele deur staat), maar dat is dan weer zo’n pietluttig detail waar ik dan weer mijn oog op laat vallen. Ik moet daar misschien toch eens mee stoppen want zo’n detail is totaal onbelangrijk omdat het verhaal zelf gewoon heerlijk is om bij weg te dromen.

De schrijfster heeft het voor elkaar gekregen om de hoofdpersonage Emilia heel  natuurlijk neer te zetten. Bij haar strijd om de winkel op de rails te houden voel je bijna haar moedeloosheid als ze weer een tegenslag heeft en proef je de emoties als ze ontroerd is van de vele reacties na het overlijden van haar vader.
Naast Emilia zijn er nog heel veel ander personages in het verhaal die op hun manier een grote rol hadden in het leven van haar vader en later in dat van haar.  Al deze karakters hebben hun eigen verhaal wat wordt verteld en al die verhaallijnen komen op een mooie manier samen en maken het een goed kloppend geheel.

De herinneringen aan haar vader waarbij boektitels en auteurs worden vermeldt geven soms een blijk van herkenning en als die herkenning er niet is stoort het niet. Want de manier waarop dan over die titels wordt gesproken waarbij liefde voor het boek voorop staat is al voldoende om je mee te laten slepen.

Echte liefde vind je in de boekhandel is een mooie roman en voor liefhebbers van Jojo Moyes of Eve Chase een echte aanrader!

1 Comment

  1. Die details vallen mij ook op hoor. Ik vind het soms echt bizar wanneer het uiterlijk van een personage in een boek vrij gedetailleerd beschreven wordt en de persoon op de cover er dan vervolgens totaal niet op lijkt. Of wanneer er fouten in de flaptekst staan. Dan heeft iemand plots een ander beroep of zo.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s