“zie mij”Nicholas Sparks

Sparks-Zie mij@4.indd9789022579329/2017

Nicholas Sparks, vertaling Grootenbrink vertalingen, uitgeverij de Boekerij

Nicolas Sparks is auteur van talloze bestsellers, waaronder the notebook. Zijn boeken zijn in meer dan dertig landen vertaald en elf zijn romans werden met een groot succes verfilmd. Zie mij is  zijn nieuwste roman.

Inhoud/achterflap: Wanneer Colin Hancock een tweede kans krijgt, grijpt hij die met beide handen aan. Zijn turbulente verleden laat hij achter zich. Hij probeert zijn leven op de rails te houden en richt zich op het behalen van zijn lesbevoegdheid. Het laatste waar hij naar op zoek is, is een relatie.  Maria Sanchez is ogenschijnlijk het toonbeeld van succes: ze heeft rechten gestudeerd en werkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Na een traumatische gebeurtenis moest ze echter verhuizen uit haar geboortestad en ze twijfelt vanbinnen aan alles. Als Colin en Maria elkaar ontmoeten, veranderen hun levens voorgoed.

Een dikke pil van ruim vijfhonderd bladzijdes, dikker dan zijn voorgaande boeken, verteld het verhaal van Colin en Maria. De afbeelding op de cover geeft een romantische plaatje en samen met de tekst op de achterzijde geeft de verwachting wederom een romantisch verhaal van deze schrijver voor mijn neus te hebben.

Bij zijn vorige romans zat ik meteen in het verhaal maar dit keer ontbrak die aantrekkingskracht. Ik heb het zelf een aantal maal weggelegd om wat anders te gaan lezen, iets wat ik niet snel doe. Het verhaal komt gewoon heel langzaam op gang. De schrijver neemt alle tijd om de personages te introduceren, is hier en daar wat voorspelbaar, en naar mijn idee had hij dit iets kunnen inkorten zodat er een wat vlottere start had geweest. Ik moest mijzelf er best toe zetten om het weer  op te pakken en uit te gaan lezen. Na ongeveer de helft komt het verhaal op gang en kreeg ik weer plezier in het lezen.

Al moet ik zeggen dat ik bij een boek van dit volume, wat het is een behoorlijke pil, ik gehoopt dat de personages wat meer uitgewerkt zouden zijn, wat meer diepgang zodat je hun manier van doen misschien wat beter kon begrijpen.Verderop in het verhaal komt er een stuk spanning om de hoek kijken waardoor ik toch heel blij ben het boek uitgelezen te hebben.

Samengevat had het voor mij iets dunner mogen zijn met wat meer tempo maar  de liefhebbers van de boeken van Sparks zullen zeker weer genieten van deze roman en zich laten verrassen voor het spannende element wat er in zit.

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s