“ik wil een leeuw”Annemarie van der Eem en Mark Janssen

ik-wil-een-leeuw 9789047708674/2017

tekst Annemarie van der Eem, illustraties Mark Janssen , uitgeverij Lemniscaat

Annemarie van der Eem heeft naast haar hockeycarriere geschiedenis gestudeerd en volgde allerlei specialisatiecursussen op schrijfgebied. Ze heeft haar eigen tekstbedrijf Woordwijf, is journalist, eindredacteur en tekstschrijver. Dit prentenboek is haar debuut bij Lemniscaat.

Mark Janssen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij illustreert voor kinderen als volwassenen en heeft al aan meer dan driehonderdvijftig boeken meegewerkt. Vorig jaar las en bekeek zijn mooie prentenboek Niets gebeurd , waar ook een mooie leeuw in mee mocht spelen.

Het verhaal gaat over Sjuul.Sjuul wil heel graag een huisdier maar zijn moeder is niet zo blij met de huisdieren die Sjuul de revue laat passeren en heeft bij elk dier wel een argument om het niet te nemen. Sjuul geeft niet snel op en blijft flink onderhandelen om uiteindelijk toch een dier te vinden die zijn moeder goed zal keuren.

Wat volgt is een heerlijk boek vol kleurrijke dieren. Sjuul wil een leeuw, mama een wandelende tak, Sjuul een nijlpaard mama een schildpad en zo verder. De dieren komen pagina groot voorbij en de teksten zijn kort, bondig en grappig. Korte coupletten die toch veel vertellen over de voor- en nadelen van de dieren. Argumenten waar je tijdens het voorlezen op in kunt spelen bij je kind.

De illustraties zijn vrolijk en stralen warmte uit, je wordt op slag verliefd op de dieren die langs komen en helemaal bij van het kleur gebruik.

Met een grapje hier en daar, wat wijze argumenten (want een leeuw is echt niet handig) wordt je toch heel nieuwsgierig of Sjuul zijn huisdier zal krijgen. Snel samen lezen enne oppassen dat je kind niet aan het onderhandelen slaat. Voor je het weet heb je een ongewoon huisdier….

 

Met dank aan uitgeverij Lemniscaat voor het recensie exemplaar

 

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s