“dit is voor jou”Sanne te Loo

dit-is-voor-jou 9789047708506/2017

Tekst en illustraties Sanne te Loo, uitgeverij Lemniscaat

Sanne te Loo studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda en werkt sinds haar afstuderen als illustrator. Voor Lemniscaat maakte zij onder meer de lovend ontvangen prentenboeken Gewoon Fien en De schoenen van de zeemeermin. Ze illustreerde ook De duik van Sjoerd Kuyper, dat genomineerd werd voor de Woutertje Pieterse Prijs en bekroond werd met een Vlag & Wimpel, een Glazen Globe en de Jenny Smelik-IBBY-prijs.

Inhoud: een jonge tekenaar tekent op straat, maar het is druk en bij slecht weer verdwijnen zijn tekeningen. Hij wil graag een eigen plekje om te schilderen. Dan ontmoet hij de schilder Anselmo en die neemt hem mee naar zijn atelier. Daar mag hij komen schilderen wanneer hij wil. Tot Anselmo vertrekt.

Van sommige boeken word ik meteen vrolijk als ik ze zie en open doe. Zoveel kleine vrolijke details. Zo is de binnenzijde van de cover voorzien van kleine tubes verf en verder op in het boek zijn er zelfs wandelende tubes die de pagina opvrolijken.  Aan het begin is gekozen voor warme aardkleuren, beetje sober en somber maar dat is de jonge tekenaar ook. Hij wil zo graag zijn eigen plekje. Als hij dan later Anselmo ontmoet en zijn atelier binnen komt verandert zijn leventje en de kleuren in het boek. Gezellige, vrolijke kleuren net zo vrolijk als de jongen is die daar mag komen schilderen. Net als de jongen wordt je blij van al die kleuren. De vrolijke bende in het atelier is al een leuk zoekplaatje op zich. Vlekken worden figuurtjes en tubes krijgen pootjes. Een heerlijke kleurrijke boel !

Een mooi verhaal over alleen zijn, vriendschap, je eigen plekje maar ook over afscheid nemen en dit een plaatsje geven. Maar bovenal een verhaal over je thuis voelen op je eigen speciale plek!

De afbeelding van de cover en de schrijversinformatie komen van de site van de uitgeverij. Met dank aan de uitgeverij voor het recensie exemplaar.

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s