“Eddie, Belle en Flo” Inga Mol

eddie-bella-flo9789044828863/2016

Inga Mol, uitgeverij Clavis

Eddie, Belle en Flo is het eerste kinderboek van Inga Mol. Ze is hiermee genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2016, de prijs voor het beste kinderboekendebuut. Eddie, Belle en Flo heeft een vrolijke kaft en wordt opgesierd met een aantal zwart/wit illustraties van Beatrijs van Deursen. In 21 genummerde hoofdstukken maken we kennis met Eddie zijn vriendin Flo en haar hondje Belle, en uiteraard met nog een aantal andere personages, die een wonderlijke en spannende maar vooral ook grappige reis gaan ondernemen.

Eddie is een serieuze jongen die graag naar school gaat. Als zijn oom tien miljoen euro wint, denkt Eddie dat hij mooi kan gaan studeren en een beroemde geleerde kan worden. Zijn oom wil echter per direct op reis. Eddie vindt dat uiteraard zonde van het geld, maar hij moet mee. Mensen veranderen maar bij het zien van zoveel geld vind hij. Gelukkig heeft hij gezelschap van zijn vriendin Flo. Het blijkt al snel niet alleen een gezellige reis te worden, omdat er iemand het geld van hun oom wil stelen..

Wat volgt is een reeks van gebeurtenissen die elkaar snel opvolgen. Vreemde figuren die langs komen en waarbij Eddie en Flo zich bedenken dat ze die figuren misschien wel eerder hebben gezien maar waar en wie het zijn. Uiteindelijk komen ze daar achter en moeten ze proberen de dieven te slim af te zijn.

Inga Mol heeft een grappig boek geschreven met de nodige spanningsopbouw. Het heeft prettige korte zinnen en qua taal past het goed bij de doelgroep van middenbouw basisschool. En dat iemand kan veranderen bij het zien van zoveel geld en dat dat op verschillende manieren kan, blijkt ook uit dit verhaal. Eddie, Belle en Flo is een verrassend verhaal dat net zo snel leest als de avonturen die de kinderen beleven.

 

Deze recensie verscheen eerder op Boekenbijlage.nl. De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s