“de vuurvogel” Femke Dekker

vuurvogel 9789462661974/2016

Femke Dekker,  illustraties Els Egeraat, uitgeverij Dutch Venture Publishing

Inhoud: Op een barre winterdag vindt Ravian een prachtig gekleurde veer. Het kan niet anders, of dit is de magische veer van de Vuurvogel, uit de legende. Volgens die legende moet de vinder van de veer hem naar de Gele Steen brengen, ver weg in de bergen. Alleen dan zal zijn dorp voorspoed en geluk krijgen. Ravian komt uit een arm dorp en zijn zusje is doodziek. Er zit niets anders op dan de tocht vol beproevingen te ondernemen. In het geheim verlaat hij zijn dorp. Al gauw komt hij erachter hoe zwaar en moeilijk de tocht is. Magische wezens en kwaadwillende mensen; gevaar ligt overal op de loer. Maar er komen ook bijzondere en wonderlijke dingen op zijn pad. Zal het Ravian lukken alle beproevingen te doorstaan en de magische veer naar de Gele Steen te brengen?

Wat een heerlijk kinderboek is dit ! Een mooie kaft en een inhoudsopgave die nieuwsgierig maakt. Na de  inleiding, waar we Ravian en zijn familie ontmoeten, gaat Ravian op pad. Zijn spannende en zware avontuur begint. Zeker voor een elfjarige krijgt hij heel wat te verduren en ook nog eens in een pittig tempo. Het verhaal gaat namelijk heel snel met een flinke dosis spanning en avontuur en een vleug magie. Ravian is echter geen superheld maar af en toe ook gewoon bang en dat is het mooie van dit verhaal. Het is een moedige jongen maar komt wel over als een echte jongen waardoor je als jonge lezer je denk wel wat herkenningspuntjes kunt vinden en zo meer het verhaal wordt ingetrokken.

Het verhaal heeft korte hoofdstukken met bondige titels en heeft korte zinnen en een eenvoudig taalgebruik. Ideaal voor de doelgroep (bovenbouw basisschool) en ook zeker prima geschikt om voor te lezen. Het had van mij wat langer gemogen zodat er bij sommige stukken wat langer stil kon worden gestaan, beetje meer uitgediept maar goed ik ben de doelgroep niet. Ik denk dat veel kinderen het een heerlijk avontuur gaan vinden en dat ze ook wel iets langer in de wereld van Ravian hadden willen blijven.

 

Met dank aan de uitgeverij voor het beschikbaar stellen van het recensie exemplaar en de afbeelding van de cover.

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s