“eigenlijk ben ik een flamingo” Simone Lia

flamingo 9789047708131/2016

Simone Lia, vertaling Jesse Goossens, uitgeverij Lemniscaat

Simone Lia is schrijfster en illustrator. Ze geeft strips uit in eigen beheer en ze schrijft wekelijks eens trip voor the Observer. Dit is haar eerste kinderboek.

Het verhaal gaat over de worm Marcus. Dan ontmoet hij Laurens ( een dikke vogel die erg op een kip lijkt maar denkt dat ie een flamingo is). Laurens ziet in de worm wel een lekker hapje maar om zijn hachje te redden begint Marcus een gesprek met de kip. Laurens heeft maar één wens en dat is naar Kenia gaan naar de andere flamingo’s. Om niet op het bord van Laurens te belanden verzint Marcus een bijzonder plan.

Soms zie je wel eens een boek liggen in de boekhandel en die moet je gewoon oppakken. Dit is zo’n boek. Een zeer handzaam formaatje in een vrolijke kleur met een grappige maar toch eenvoudige illustratie die spreekt tot de verbeelding. Als je dan de inhoudsopgave leest op de achterzijde leest weet je dat je deze mee wilt nemen om te lezen… Athans dat was bij mij het geval.

Een grappig maar spannend avontuur is wat Marcus met Laurens gaat beleven. Komische verteld met veel illustraties en weinig kleurgebruik ( alleen Marcus heeft zijn wormenkleurtje) maakt het een boek wat ook kinderen die niet zo graag lezen snel zou kunnen boeien. Het leest vlot weg en naast de bijzondere noodgedwongen vriendschap gaat het ook over dingen durven,  vertrouwen en jezelf mogen zijn. Mooie thema’s voor een leuk boekje ! Ik ben fan !

 

 

Afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s