“Krabbel & Nies” Pieter Feller

krabbel-en-nies9789024574186/2016

Pieter Feller, illustraties Marieke Nelissen, uitgeverij LS. Amsterdam

Pieter Feller is bekend van de boeken over Kolletje en schreef naast kinderboeken ook young adult en non-fictie. Dit voorleesboek gaat over twee ondeugende zwerfkatten.

Krabbel & Nies, de twee zwerfkatten dus, moeten elke dag weer op pad om eten en een slaapplekje te zoeken. Soms valt dat niet mee. Gelukkig krijgen ze hulp van een praatgrage ekster en een verlegen mopshondje. Ze raken bevriend met Oidipoes, die in een Grieks restaurant woont, komen twee verwaande siamezen tegen, een heel coole kat maar ook Poelie de Verschrikkelijke die de hele buurt terroriseert. Kortom volop avonturen voor deze twee.

Een mooie hardcover met een speelse illustratie op de voorzijde. Het boek telt zeventien korte verhalen, allen voorzien van een titel die goed bij het verhaaltje past. Een grote letter en korte, duidelijke zinnen. Prettig om voor te lezen. Het kind kan goed de aandacht er bij houden want er zijn zowel grappige als spannende stukjes in het verhaal. Daarnaast zijn e de mooie illustraties van Marieke Nelissen die het verhaal nog meer laten leven.

Krabbel& Nies komen heel wat tegen op hun dagelijkse tochten en hoewel eenvoudig verteld is er toch nog wel het een en ander in de tekst te ontdekken voor zowel de kleine luisteraar als de wat oudere lezers. Verhaaltjes over vriendschap, er niet bij horen, vooroordelen en acceptatie. Maar ook een coole cat die Bowie heet , uit Engeland komt en inclusief accent op hun pad komt vond ik leuk gevonden.

Het boek is vooral een kennismaking met veel katten. Katten die een naam hebben zeer passend bij hun karakter. Karakters met zeer menselijke trekjes. Want eigenlijk zijn katten ook net mensen…

Ik heb niets met katten maar ik hoop dat deze twee nog meer avonturen mogen gaan beleven!

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s