“Weihnachtsoratorium” Anke Kranendonk

weihnachtsoratorium 9789460683541/2016

Anke Kranendonk, uitgeverij Marmer

Achterflap: Weihnachtsoratorium is een geestige novelle over het huwelijk en over de liefde van een vrouw voor haar man.Helle is sopraan in een koor en het aangrijpende Weihnachtsoratorium van Bach staat op het programma. Tijdens het kerstconcert zingt Helle met alle liefde die ze in zich heeft, als eerbetoon aan Bach, maar vooral voor haar echtgenoot Frank, die in het publiek zit. Als Frank voortijdig de concertzaal verlaat, is Helle diep beledigd. Tijdens de kerstdagen komt het huwelijk zwaar onder druk te staan, maar door creatief ingrijpen weet Helle de situatie een onverwachte draai te geven.

In de serie Nova Novella is deze titel van Anke Kranendonk verschenen.Deze novelle is al een mooi cadeautje, niet groter dan een kerstkaart met een mooi hard kaft met een warme cover. Slechts 91 blz met goede verhaalopbouw en opvallend ( en mooi) einde.

Weihnachtsoratorium is een  een heerlijk luchtig kerstverhaal met hier en daar voor iedere lezer wel wat puntjes van herkenbaarheid, wat het verhaal nog prettiger leesbaar maakt. De kerststress, het verplichte gezellig moeten hebben  met de kerst en onbewust anderen verplichten dingen leuk te vinden of te laten doen omdat het eigenlijk wel hoort dat je ze doet… Kortom herkenbare situaties die de hoofdpersonages neerzetten als mensen zoals jij en ik en een verhaal uit het leven gegrepen. Al is een huwelijkscrisis van alle tijden blijkt dat veel echtparen onder de druk van kerstmis het vaak net even zwaarder hebben, net als de personages in dit verhaal. Maar gelukkig is dit niet een zwaar depressief verhaal geworden maar een fijn boekje voor onder de kerstboom.

 

Met dank aan uitgeverij Marmer voor het beschikbaar stellen van het recensie exemplaar.De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s