“Heksenjacht”the Grimm Collective

cover_heksenjacht 9789492099204/2016

Martijn Adelmund en Iris Compiet, uitgeverij Quasis.

Het heeft even moeten duren voordat ik eindelijk weer eens wat kon lezen van the Grimm Collective. Achter dit collectief zitten schrijver Martijn Adelmund en illustrator Iris Compiet verborgen. Samen verantwoordelijk voor de verhalen over Nikki Zeevensloten die in de Binnenlanden terecht komt, het domein van de heksen. Het eerste deel , Heksenwaan, verscheen in 2014 en ik was gelijk fan. Het tweede deel, Heksenkind,liet niet lang op zich wachten en met het vooruitzicht dat het een tiendelige serie zou gaan worden werd ik helemaal blij.

En toen begon het wachten op een derde deel. Beide Grimmers hadden zo hun eigen drukke agenda dus duurde het even voor ze weer van zich lieten horen. In december van dit jaar (2016) verscheen daar in de serie splinters van uitgeverij Quasis de titel Heksenjacht.

Heksenjacht is dus een kort nieuwe deel in de bekroonde heksenreeks en een direct gevolg op Heksenkind. Uiteraard heb ik het een goed excuus gevonden om beiden boeken eerst te herlezen voordat ik deze novelle ging lezen. Ik zat meteen weer in het verhaal en dat was genieten, zeker ook van de geweldige illustraties van Iris Compiet.  In dit verhaal gaat Nikkie Zeevensloten iets doen waar ze een heel erg hekel aan heeft: ze ontvoert een kind. Ze doet dit om het kind te beschermen tegen de nornir. Samen proberen ze te ontkomen aan de Wilde Jacht. Twee kreten waarvan je je af zult vragen waar ik het over heb mocht je nog onbekend zijn met het werk van the Grimm Collective.

Als je de eerste twee delen hebt gelezen is het genieten om weer even in het wereldje van Nikkie Zeevensloten te verdwijnen. De stijl is als vanouds en het sfeertje zit er gelijk goed in. De tekst en illustraties vullen elkaar goed aan. Mocht je deze voorkennis niet hebben zal je je net als Max voelen, de jongen die wordt ontvoerd en er langzaam achter komt waarom. Hierdoor zit je ook midden in het verhaal en lees je in een vaart het verhaal uit om te weten te komen hoe het zal eindigen. Dus goed zelfstandig te lezen maar bij deze de waarschuwing dat dat niet lukt. Na het lezen wil je namelijk meteen de andere delen lezen !

Hoop dat we niet al te lang moeten wachten op een volgend deel….

 

Heksenjacht is een deel uit de serie Splinters, korte verhalen uitgegeven door uitgeverij Quasis. Elke maand verschijnt er een nieuwe titel.

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s