“de zus van Sinterklaas”Tiny Fisscher

 

zus-van-sinterklaas 9789025766160/2016

Tîny Fisscher, illustraties Elizabet Vukovic, uitgeverij Gottmer

Inhoud/ achterflap: Sinterklaas heeft een zus. Echt waar. Een tweelingzus zelfs! Bijna niemand weet dat, want Klaasje blijft elk jaar achter in Spanje. Maar dit jaar is ze het zat: ze wil ook wel eens mee met de pakjesboot om cadeautjes uit te delen. Alleen laat Sinterklaas zich niet zomaar aan de kant zetten. Klaasje moet dus een slim plan bedenken.

Elk jaar verschijnen er weer sinterklaasboeken en ondertussen heb ik er al aardig wat (voor-)gelezen. Omdat hier in huis geen kleine schoenmaatjes meer zijn hou ik mij niet meer zo bezig met het vijf december gebeuren maar voor boeken over Sinterklaas heb ik  nog steeds een zwak.  En gelukkig vind je tussen alle boeken ook weer eens een leuk, grappig en origineel verhaal !

Het prentenboek van Tiny Fisscher is dus origineel en zeker verrassend. Het heeft een heel andere invalshoek voor een sinterklaasverhaal die de actualiteit zeker in de kijker speelt.

In achtien korte stukjes met mooie prenten van Elizabet Vukovic lezen we het verhaal van de ondeugende zus van Sinterklaas die koste wat het kost naar Nederland wil in de plaats van haar broer. Wat ze daar voor uitspookt en of dat lukt moet jezelf maar lezen.

Het wordt in ieder geval grappig verteld met de nodige steekjes onder water. Naast een leuk verhaal voor de kinderen weet ze subtiel de vijf december discussies te vermelden en vooroordelen te benoemen. Het is dus zeker geen klassiek Sinterklaas verhaal maar door de manier waarop accepteer je gewoon hoe ze de hulppieten laat opdraven in allerlei soorten en maten. En zo hoort Sinterklaas ook te zijn. Een feestje voor iedereen ! ..

 

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie exemplaar. De afbeelding van de cover is van de site van de uitgeverij.

 

#prentenboekperweek 26/52

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s