Hiep Hiep Hoera ! Jan Terlouw is jarig !

Jan Terlouw soep  (2)

Jan Terlouw is vandaag 85 jaar geworden ! Opgegroeid met zijn jeugdklassiekers , waarvan Koning van Katoren mijn favoriet is ,is dit toch een berichtje om even bij stil te staan.

Jan Terlouw debuteerde als kinderboekenschrijver met Pjotr. Zijn bekendste boeken zijn Koning van Katoren (bekroond met een Gouden Griffel en verfilmd in 2012) en Oorlogswinter (naar de verfilming in 2008 kwamen meer dan een miljoen bioscoopbezoekers). In 2016, het Jaar van het Boek, was Oorlogswinter tijdelijk te koop voor slechts één euro. Gelijktijdig met de € 1-editie van Oorlogswinter verschenen zijn zes grootste klassiekers in een nieuw jasje gstoken.

Naast de jeugdboeken die bij Lemniscaat zijn verschenen heeft Jan Terlouw een aantal korte verhalen en boeken geschreven. Samen met zijn dochter Sanne schrijft hij detectiveboeken. In 2011 verscheen bij Lemniscaat Hoed u voor mensen die iets zeker weten, een verzameling van beschouwingen, herinneringen, gedichten, sprookjes en toneelteksten. In 2010 werd Jan Terlouw door onderzoeksbureau Hendrik Beerda uitgeroepen tot de schrijver met de sterkste reputatie. Op zijn verjaardag verschijnen twee nieuwe jeugdboeken van Terlouws hand bij Uitgeverij de Kring. Twee titels waar ik zeker naar uit kijk!

Bij een verjaardag hoort een traktatie ; van elk verkochte Jan Terlouw jeugdklassieker in de maand november 2016 gaat er € 2,50 naar een door Jan Terlouw zelf uitgekozen goed doel !

Dus wil je iemand verrassen of uit jeugdsentiment je verzameling klassiekers compleet maken is dit je kans en je steunt gelijk een goed doel !

boeken 002 Mijn editie (gesigneerd) van Koning van Katoren. De opvolger Zoektocht naar Katoren is ook een juweeltje. Ooit heb ik ergens gelezen dat Jan Terlouw een idee had voor een derder Katoren-boek. Of heb ik dat gehoopt?

 
Met dank aan uitgeverij Lemniscaat voor het persbericht over de november-actie. Gedeelte van de tekst komen uit dit persbericht.

En uiteraard met de hartelijke felicitaties aan Jan Terlouw, een prachtige verteller die ons hopelijk nog meer mooie verhalen mag brengen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s