“1897” Terrence Lauerhohn

cover_1897 9789492099198/2016

Terrence Lauerhohn, uitgeverij Quasis

Voor de splinters serie was het deze maand de beurt aan Terrence Lauerhohn om een kort verhaal af te leveren. Ik heb van deze schrijver zijn dark-fantasy roman gelezen “de negen cirkels” maar het is niet een schrijver die zich aan een bepaald genre vast prikt.  Eind 2015 verscheen “Wegversperring” een thriller en dit jaar nog moet zijn nieuwe titel ” Nirwana” uitkomen. Twee titels die nog op mijn verlanglijstje staan.

“1897” was dan ook een splinter-titel waar ik wel naar uit keek. En heeft mij zeker niet teleurgesteld!

Zoals de titel laat weten speelt het zich af in 1897 en wel in Venetië . Aan de oevers van de Laguna Veneta worden de lichamen van tientallen mensen gevonden. Inspecteur Giacomo krijgt de opdracht hun gewelddadige dood te onderzoeken en hun wrede moordenaar op te sporen. Wanneer een prachtige dochter van een adelijke familie hem om hulp vraagt kan hij dat niet weigeren. Hij heeft hierdoor wel moeite om zijn aandacht bij zijn werk te houden, maar hij slaagt er toch in om de waarheid te achterhalen.

Wat mij als eerste opviel was de mooie cover. Een duister wezen aan de horizon, dit in combinatie met de informatie op de achterflap is mijn interesse zeker gewekt. De cover is van de hand van Jasper Polane.

Het 38 pagina tellende verhaal telt vier hoofdstukjes. Deze beginnen met wat zware intro’s wat voor mij niet zoveel meerwaarde gaf. Het verhaal zelf sleept je meteen mee naar het jaar 1897. Je ziet een mistige straat voor je, hoort het geratel van een koets over de keien en je zit gelijk in het verhaal door de beeldige verteltrant van de schrijver. De intro’s hebben een wat andere schrijfstijl en leiden mij een beetje af want ik wil gewoon doorlezen. Een goed begin en een zeer kloppend einde. Een ouderwets horrorachtig verhaal in de trant van Stoker. Klassiek met een knipoog aan het einde. Misschien zie je het het einde aankomen en misschien ook niet, dat doet er eigenlijk niet toe .Je bent gewoon even in 1897 en je voelt het monster loeren om de hoek. “Mr. Stoker  eat your heart out! ” of te wel Lauerhohn mag in deze stijl van mij een dikke pil uit gaan brengen ! (wel  met illustraties van Polane ).

Elke maand verschijnt er een kort verhaal in een kleine pocketuitgave bij uitgeverij Quasis. De serie Splinters. De verhalen vallen binnen de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller, magisch realisme en horror. Zo kan je proeven aan verschillende genres en kennis maken met het werk van fantasy-schrijvers.

De afbeelding van de cover komt van de site van uitgeverij Quasis.

 

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s