“Portaal, de vrije wereld” Mathijs Hulster

portaal 9789463080415/2016

Mathijs Hulster, uitgeverij Zilverbron

Mathijs Hulster (1985) begon in VWO-5 met schrijven. Hij studeerde fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht en maakte tegelijk studie van “de kunst van het schrijven”. Met “de Vrije Wereld” verwezenlijkt hij één van zijn kinderdromen, schrijver worden.

Dit is zijn debuut in het Young Adult Fantasy genre. Het is het eerste deel van de Portaal-serie.

Inhoud: Als Jessy met twee vrienden een oeroud masker opzet, ontwaken ze de volgende dag in de Vrije Wereld, het land waar de doden voortleven.  Met hulp van Ailea, een tweeduizend jaar oude Chinese vrouw, smeedt Jessy een plan om haar weg uit dit dodenrijk te vinden. Ze leert over magie en haar unieke gave en komt steeds dichter bij haar einddoel: het paleis van de wijze farao Ramses. Maar de geheimzinnige Orde van Apophis zet alles op alles om het masker in zijn bezit te krijgen.

De Vrije Wereld heeft als inspiratiebron  het Oude Egypte, een wereld waarbij mijn interesse al snel gewekt is. Het is eigenlijk de wereld van de doden waar je heen gaat als je sterft. Jessy en haar vrienden hebben dit stervensproces weten te omzeilen daar ze via het masker een portaal hebben weten te openen naar deze wereld. Voor hen  is er dus een weg terug naar de wereld waar ze vandaan kwamen. Het is echter wel een heel lange weg. Een weg vol avonturen en vol figuren die ze tegenkomen met goede en kwade bedoelingen. Omdat de doden naar de Vrije Wereld komen en blijven zijn er dus figuren van allerlei leeftijden, achtergronden en pluimages. De personages worden goed geïntroduceerd en omschreven waarbij je een goed beeld krijgt van ze.

Verder gebeurt er wel heel veel in het verhaal. Misschien had de schrijver het verhaal iets moeten inkorten en wat avonturen voor het vervolg moeten bewaren. Ruim 380 blz is een dikke pil waar dus heel veel in wordt beleeft door Jessy en haar vrienden. Soms had ik wel eens het gevoel van ‘waar rollen we nu weer in’ wat vervolgens weer de vraag kweekte waar zal het naar toe leiden.

Maar gelukkig is de schrijver een goede reisgids die ons mee neemt op dit avontuur vol mystiek en spanning en het geheel tot een mooie afsluiting brengt.

Ik ben zeer benieuwd wat voor avonturen er nog meer zullen volgen…..

Met dank aan Mathijs Hulster voor het beschikbaar stellen van het recensie exemplaar. De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

2 Comments

  1. Pingback: Winactie - De Vrije Wereld!! - Mathijs Hulster

  2. Pingback: Castlefest 2017, was weer geweldig! | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s