“Gotcha!” Sterre Carron

cover-gotcha 9789492011541/2016

Sterre Carron , Witsand Uitgevers.

Sterre Carron (1957) is een Vlaamse schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde in 2013. Al vanaf haar jeugd had ze belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Voor Artsen zonder Grenzen ging ze werken in onder andere Rwanda. Ze keerde terug naar België waar ze een tijd in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkte. Haar detectives draaien rond Rani Diaz, een gevoelige maar humeurige politiehoofdinspecteur. Gotcha! is haar zevende thriller.

Gotcha! heeft als ondertitel een Rani Diaz thriller. Rani Diaz blijkt dus de politiehoofdinspecteur te zijn die uiteraard in dit verhaal ook een grote rol speelt. Ik was nog niet bekend met het werk van Sterre Carron dus ook geen idee wie deze Rani Diaz zou zijn. In eerste instantie is dit ook niet noodzakelijk voorgaande verhalen gelezen te hebben want het is goed zelfstandig te lezen .

Inhoud/achterflap: Sofia raakt in paniek als ze s’ nachts  , terwijl ze aan het werk is, gebeld wordt door haar doodsbange dochtertje. Ze belt de politie en rijdt razendsnel naar huis. Via bluetooth probeert ze contact te houden met het meisje. Plotseling hoort ze iemand “Gotcha!”roepen, gevolgd door vals gelach. Daarna is het doodstil. Wie riep er en wat is er gebeurd met haar dochtertje? En waar is haar man?

Als het verhaal begint zijn we in 2006 waar wordt ingebroken in het huis van Sofia. Haar man en dochtertje zijn op dat moment thuis en via telefonisch contact met haar dochtertje hoort ze dat de inbrekers haar dochtertje gevonden hebben. Bij thuiskomst zijn ze verdwenen, later worden hun lichamen teruggevonden.  Sofia vertrekt naar Guinee met Artsen zonder Grenzen om haar verdriet te verwerken. Ook daar krijgt ze heel wat voor haar kiezen en op een gegeven moment keert ze weer terug naar België. Naast deze tijdlijn is er nog een verhaal wat start in 2016 bij Rani Diaz. Ze is belast met een zaak waarbij enkele lichaamsdelen zijn gevonden en tijdens het oplossen van deze zaak komt ze op de cold-case van het gezin van Sofia. En dat is de link die beide tijdlijnen met elkaar verbinden zal.

In het begin zit je te wachten waar het verhaal naar toe gaat maar zodra Diaz de cold- case onder ogen krijgt vallen er wat puzzelstukjes in elkaar. Het verhaal wisselt continu van tijd/persoon maar boven elk stuk staat waar en bij wie we ons bevinden. Alleen boven het hoofdstukje 16 staat niets en volgt er slechts een heel kort stukje over een dame wiens naam niet wordt genoemd. Op dat moment kon ik het niet goed plaatsen en zat ik maar te wachten waar ze weer op zou duiken. Gelukkig valt dat een heel stuk later wel op zijn plaats net als alle andere losse eindjes. Maar het gaf wel wat afleiding omdat het verhaal al een aardige spanningsopbouw had.

Sterre Carron weet de lezer te boeien en een goed kloppend en spannend verhaal te vertellen. Het einde viel mij echter wat tegen. Je denkt dat er een goede afsluiting van het verhaal is en dan volgt er nog een epiloog met een laatste zin die het geheel een heel erg open einde geeft waardoor je als lezer met een heel onbevredigend gevoel achter blijft. Geen cliffhanger die je eigen fantasie prikkelt maar een teleurstelling na zo’n mooi verhaal.

Met dank aan www.thrillerlezers.nl  voor het toezenden van een recensie exemplaar. De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s