“Bloedband”Patricia Verlinde

bloedband-29789082555400/2016

Patricia Verlinde , uitgeverij Willowtreez

Patricia Verlinde debuteerde in 2014 met haar Young adult roman ‘het antiserum’. “Bloedband “is haar tweede boek uit de serie met Melanie in de hoofdrol.

Inhoud: Tristan is een vampier en Melanie staat op het punt om haar menselijke leven voor hem op te geven. Maar de transformatie gaat niet zoals het zou moeten gaan. Melanie heeft namelijk het Antiserum, waar de weerwolven naar op zoek zijn, in haar bloed en dat maakt haar speciaal. Ze moet op zoek naar haar verleden en haar nieuwe soortgenoten. Hierbij ontmoet ze een bijzondere jongen . Hij vertelt haar dat zij de uitverkorene is, op wie zijn mensen al tweeduizend jaar wachten.

Hoewel ik het Antiserum niet heb gelezen kon ik Bloedband goed volgen. Al denk ik wel dat als je het eerste deel gelezen hebt je vanaf de eerste pagina in het verhaal zal zitten. Je hebt dan al immers kennis gemaakt met Melanie en Tristan en de ander personages.  uit het verhaal. Je weet wat het antiserum is en bent op de hoogte van de relaties tussen de personages.

Maar goed ik ging het verhaal in zonder deze voorkennis en af en toe is er een korte uitleg in het verhaal verweven waardoor je wel weet waar het over gaat. Al zou ik wel aanraden bij het eerste deel te beginnen.

Het verhaal speelt zich af in drie  tijdzones. De ene is in het heden bij Melanie en het tweede is bij Arlana in een ver verleden (rond het begin van de jaartelling) in Ierland. Deze twee beslaan bijna het gehele boek. Een derde kleinere deel speelt zich af rond het begin van de vorige eeuw bij Rob. Boven elk hoofdstuk staat bij welke figuur, en dus in welke tijd we zijn in het verhaal.

De verhalen lijken los van elkaar te staan maar al lezende kom je er achter wat deze personages en  gebeurtenissen met elkaar te maken hebben.

Aan het einde van het boek is er nog de Keltische boomkalender. Boven de hoofdstukken over Arlana staan hier verwijzingen naar. Leuk om achteraf voor kennisgeving waar te nemen.

Bloedband valt als eerste op door de mooie cover! Dit was de reden om gelijk ja te zeggen om het boek te lezen voor de blogtour. Dit en omdat ik wel hou van klassieke vampierverhalen en horror. En zeg nu zelf met Halloween voor de deur is dit wel een heel toepasselijke cover. Maar daar blijft het bij qua horror-gehalte. Het gaat meer richting de serie “true blood” en “twilight”.

Het is vlot leesbaar, prettig lettertype, duidelijke hoofdstukaanduiding en daardoor een goed te overzien verhaal, ondanks de totaal verschillende verhaallijnen die naast elkaar lopen.

Ik heb niks met de ‘twilight’boeken (en films) maar gelukkig is dit toch weer anders. De romantiek heeft een grote plaats in het verhaal maar er is toch de nodige spanning en de manier waarop Melanie aan het worstelen is met haar afkomst, heden en toekomst is mooi verwoord. De leuke plottwist aan het einde van het verhaal kon ik zeker wel waarderen en zag ik zeker niet aankomen. Hierdoor is het geen dertien uit een dozijn verhaal geworden wat je vaak mee maakt bij ‘vampier-verhalen in het young-adult-genre’.

De titel dekt goed de lading van het verhaal. Melanie en Arlana hebben beiden een hechte band met hun familie en losbreken en je eigen weg gaan valt dan niet mee. Ook de zoektocht van Melanie heeft wel degelijk met een bloedband te maken. En dan nog niet te vergeten de bloedband die ze met Tristan wil aangaan.

Ook al zou je door de cover meer gruwel verwachten denk ik dat fans van Twilight en True Blood dit verhaal zeker zullen waarderen.

Win-actie! 

Wil jij weten hoe het verhaal gaat en ben je nieuwsgierig geworden? Ik mag van de uitgeverij drie e-boeken weg gaan geven!

Wat moet je doen ?

*reageer hieronder op dit bericht dat je mee wilt doen met de actie

*like dit bericht (delen mag op sociale media )

Ik laat op Halloween (31 oktober) weten wie het e-boek zal ontvangen. Reageer dan binnen een week via de mail anders loot ik opnieuw !

 

De afbeelding van de cover komt van de sitte van de uitgeverij. Met dank aan de uitgeverij voor het beschikbaar stellen van het recensie exemplaar en de drie e-boeken die ik mag verloten !

 

Advertenties

5 Comments

  1. Ik was wel erg fan van de twilight-boeken, maar het is ondertussen alweer jaren geleden dat ik die gelezen heb. Ik hou van verhalen over bovennatuurlijke wezens en ik hou van fantasy!! Daarom ben ik ook ontzettend nieuwsgierig naar bloedband! Zou leuk zijn voor op mijn ereader, vooral nu de koudere dagen eraan komen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s