Gastblogger Veronique Janssen “Roald Dahl & ik .. “

 

veronique Deze maand is het de beurt aan Veronique Janssen. Ze is gek op lezen én op de boeken van Roald Dahl. Je kunt haar volgen op Twitter.

Roald Dahl & Ik

Ik moet bekennen: ik ben gek op Roald Dahl. En het liefst schrijf ik hier over alle bijzondere boeken van hem. Denk aan Sjakie, GVR en Heksen. Maar dan wordt het stukje te lang. Daarom koos ik voor mijn ultieme favoriet. Een boek dat al heel lang in mijn top-5 staat van beste boeken: Matilda!

 

Ik waardeer de fantasie van Dahl enorm. De kracht waarmee hij mijn fantasie weet te prikkelen, vind ik bewonderenswaardig. Matilda is mijn favoriete boek van hem. Het verhaal gaat over een meisje met bijzondere krachten; ze kan dingen laten bewegen zonder ze aan te raken. Ze woont bij haar rare familie en gaat naar een school waar een strenge directrice de baas is. Matilda houdt enorm van lezen. Ze komt in een klas bij een hele lieve juf: Marij Engel. Zij ziet in Matilda een bijzonder meisje. De directrice, Juf Bulstronk, is niet gecharmeerd van Matilda. Er gebeuren in het boek de meest bizarre dingen: vliegende kinderen en rare straffen. Het eten van een grote chocoladetaart is maar een voorbeeld. Het verhaal is een aaneenschakeling van grappige, bijzondere en spannende gebeurtenissen. Het boek heeft alle ingrediënten van een spannend boek.

 

Het boek had ik al meerdere malen verslonden. De film zag ik echter pas later. Ik was een jaar of 7 toen ik de eerste keer de film zag. De film maakte mijn fantasie compleet. Mijn fantasie werd tot leven gewekt. Elk jaar kijk ik nog de film. En ja, ik zit nog altijd op het puntje van mijn stoel. Vooral op het moment dat de schooldirectrice op bezoek komt in de klas van Matilda en alles gaat bewegen. Maar ook het moment met de salamander in de kan water is heel grappig. Het is een echte familiefilm. Het boek lees ik minimaal 1 keer per jaar. Het geeft je een positief gevoel. En wie wilt dit nou niet?

 

 

De afbeeldingkomt van de site van  uitgeverij de Fontein

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

  2. Pingback: Even voorstellen: gastblogger Veronique Janssen | conniesboekkies

  3. Pingback: “herinneringen aan de onvergetelijke Roald Dahl” Maran Olthoff, gastrecensie door Veronique Janssen | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s