“Op weg naar huis” Alexis Deacon&Viviane Schwarz

op-weg-naar-huis 9789047708223/2016

tekst Alexis Deacon, illustraties Viviane Schwarz, uitgeverij Lemniscaat.

Zeven kleine hamsters  wonen in een klein zwart gat. Maar dan worden ze te groot. De zeven broertjes worden zelfs te groot voor hun veilige knusje huisje en moeten in de grote, wijde wereld een nieuw huis gaan zoeken. Een wijde wereld vol gevaar.. Ze moeten een zee over, een berg beklimmen, verdwalen en denken zelfs aan het einde van de wereld te zijn aangekomen…. Als dat maar goed komt.. Is de wijde wereld wel mooi of alleen maar gevaarlijk?

Deze hamstertjes zijn een beetje dommig en daarom denk superschattig. De tekst is eenvoudig, de humor daar tegenover juist erg droog en de illustraties passen bij de eenvoud en hebben toch ook weer een redelijk knuffelgehalte. Het liefst zou je de hamstertjes wel even glimlachend helpen over die zee en berg. Wat voor ons heel gewone en kleine zaken lijken zijn voor deze hamsters enorm indrukwekkend en zo kijk je heel anders tegen je hond aan of een plas water op straat. Maar bovenal is de liefde die de broertjes voor elkaar hebben het grootst van allemaal !

Een heerlijk kijk en leesboek!

Met dank aan uitgeverij Lemniscaat voor het toesturen van het recensie boek. De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

#Prentenboekperweek2016 24/52

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s