Meisje (11) uit Lisse schrijft haar eigen boek !

boek-renske 9789402229028/2016

Renkse van den Heuvel, boekscout yo.

Het is kinderboekenweek en niks is leuker dan kinderen die enthousiaste lezertjes zijn! Maar naast boeken lezen zijn er ook zat kinderen die het leuk vinden om zelf verhalen te vertellen en deze ook op te schrijven.

Tijdens mijn studiedag kreeg ik het boekje van Renske van den Heuvel in mijn handen met de vraag of ik het wilde lezen. Natuurlijk wilde ik dat doen.

Renske van den Heuvel uit Lisse is een echte boekenworm. Toen ze op school de opdracht kreeg om een boek te schrijven ging ze meteen aan de slag en schreef een verhaal over Linda en Tessa, twee ruziemeiden die verdwaald raken op schoolkamp. Ze vallen in slaap op het strand en de klas vertrekt zonder deze twee. Als ze wakker worden en naar het kamp willen lopen krijgen ze ruzie over welke kant ze op moeten en verdwalen en tijdens het zoeken naar de juiste weg beleven ze nog een spannend avontuur.

Het verhaaltje van Linda en Tessa beslaat 44 pagina’s en er staat deze meiden heel wat te gebeuren. Renske heeft veel fantasie en het leuke is dat kinderen zich helemaal niet druk  maken of iets logisch is of in het echt wel zou kunnen gebeuren. Ze laten hun fantasie de vrije loop waardoor er een ongedwongen verhaal ontstaat waarin heel veel gebeurd. Geen wetten of regels waar ze rekening mee moeten houden maar lekker laten gebeuren wat ze willen. Wel heeft Renske heel knap een goede inleiding, vervolg van het verhaal en afsluiting gemaakt. En een goed einde aan een verhaal maken valt niet altijd mee.Gezien haar leeftijd ,van elf jaar, knap gedaan.

Ik denk dat Renske supertrots mag en kan zijn nu ze haar eigen boek in haar handen kan houden ! En ik hoop dat ze het lezen en schrijven leuk blijft vinden zodat we in de toekomst nog van haar gaan horen !

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s