“de giraffe, de peli en ik ” Roald Dahl

giraffe9789026126604/2009

Roald Dahl, vertaling Huberte Vriesendorp , uitgeverij de Fontein

Inhoud: Bij Billy in de wijk staat een oude, vervallen snoepwinkel en hij zou het geweldig vinden als iemand de winkel weer zou openen. De hertog zegt dat ze dat samen kunnen gaan doen en dan ontdekt Billy dat er in de snoepwinkel wel een heel bijzonder trio woont: een pelikaan, een giraffe en een aap (die ook nog graag zingt). Dit is het begin van een bijzondere ontmoeting.

Een leuke titel van Dahl voor kinderen van zeven tot negen jaar is ongetwijfeld “de giraffe de peli en ik”. Voor sommige misschien een wat minder bekende titel van deze schrijver maar zeker de moeite waard. De versie die ik voor mij heb liggen telt rond de 75 pagina’s en heeft uiteraard weer grappige illustraties van Quentin Blake. Doordat de illustraties bijna de helft van het verhaal beslaan en dus bijzonder grappig zijn geeft dit extra plezier aan het lezen en zullen zelfs kinderen die niet graag lezen dit verhaal leuk vinden.

 

De versie van dit boek wat ik in de kast heb staan stamt uit 2009, inmiddels zijn we al een aantal drukken verder. De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s