“de tovervinger” Roald Dahl

tovervinger 9789026139444/ 2016

Roald Dahl, illustraties Quentin Blake, uitgeverij Fontein

De tovervinger stamt uit 1966 en de uitvoering met illustraties van Quentin Blake is voor het eerst verschenen in 1995. Net als de andere jeugdboeken van Roald Dahl is ook deze in een nieuw jasje dit jaar verschenen bij uitgeverij Fontein.

Het verhaal gaat over het  achtjarige buurmeisje van de familie Kreitjes die kan toveren. Als ze zwaait met haar tovervinger kan ze heel wat laten gebeuren. Zij is degenen die het verhaal verteld en heeft er een hekel aan dat Meneer Kreitjes met zijn twee zonen jaagt op eenden. Ze probeert ze duidelijk te maken dat ze echt moeten ophouden, maar ze wordt gewoon uitgelachen. Dus…. zwaait ze met haar tovervinger ! Wanneer de Kreitjes de volgende morgen wakker worden, merken ze dat hun armen in vleugels zijn veranderd en vier grote wilde eenden pikken hun huis in. De Kreitjes zijn niet langer jagers maarer wordt op hen gejaagd…

Half tekeningen en half tekst, een dikke drukletter en eenvoudige bewoording. Het meisje in het verhaal is acht en lezers rond die leeftijd zullen dit extra leuk vinden. Wat wat is spannender dan een beetje magie en ondeugend zijn?  De buren moeten nu eenmaal een lesje leren en dit gaat gebeuren op een echt Dahl-manier.

De manier van vertellen maakt dat het verhaal zelfs nu nog heerlijk gelezen en/of voorgelezen kan worden en dat te bedenken dat het al vijftig jaar oud is….

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s