“de hoed van opa”Raymond Zachariasse

de-hoed-van-opa 9789491337789/2016

tekst en illustraties Raymond Zachariasse, Graviant educatieve uitgaven

Graviant educatieve uitgaven zijn al 35 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van diverse leermiddelen, onder andere op het gebied van Dyslexie, Dyscalculie, Hoogbegaafdheid en Adhd.

Raymond Zachariasse noemt zichzelf creatief schrijver en tekent. Het combineren van die twee doet hij graag en dat is ook terug te zien in deze titel. Als schrijfvoorbeelden heeft hij Roald Dahl en J.K. Rowling. Deze verwerken fantasie met een vleugje humor en originele ideeën, iets wat hij ook probeert te doen in zijn verhalen.

In het  prentenboek “de hoed van opa” krijgt Bas een hoed van zijn opa. Bas is namelijk wel eens bang en zijn opa vertelde dat als hij de hoed op zet hij niet bang zal zijn. Eigenlijk gelooft Bas daar niets van maar op een dag hoort hij een eng geluid en zet zijn hoed op en is hij niet meer bang. Vanaf dat moment draagt Bas de hele dag zijn hoed en voelt zich dapper.  Maar dan vliegt de hoed weg…

Voor een prentenboek heeft het verhaal wel wat veel tekst maar gezien de doelgroep zou het daar wel onder kunnen vallen. Het is in ieder geval een prettig voorleesboek met duidelijke korte zinnen en zeker voldoende, vrolijke  en kleurrijke illustraties. Er zit wel een monster in maar die is toch ook wel weer grappig neergezet dus niet al te eng…dus de illustraties passen ook goed bij de doelgroep.

Over pesten en bang zijn,  maar zeker ook over je angsten overwinnen.  Na het lezen ziet het kind dat het  soms stoerder is dan het denkt ! Tijdens het voorlezen kan je bij je kind inhaken en het gesprek aangaan. Zo maak je deze onderwerpen spelenderwijs bespreekbaar. En mocht dit niet nodig zijn is het gewoon heerlijk om samen te gaan zitten en lekker voor te lezen !

 

 

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie exemplaar.

#prentenboekperweek2016 20/52

 

 

 

 

 

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s