“de griezels” Roald Dahl

de-griezels uitgave 2016

Roald Dahl, illustraties Quentin Blake, uitgeverij Fontein

Met stip bovenaan is mijn favoriete Dahl-verhaal “The Twits” of in het Nederlands “de griezels”!  Het van oorsprong in 1980 verschenen verhaal is dit jaar in het kader van het jubileumjaar van Dahl opnieuw uitgebracht en net als vele verhalen van Dahl gewoon tijdloos.

Inhoud: Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken. Ze stoppen Reuze Kribbelbijters in elkaars bed of dienen levende kronkelspaghetti op als avondeten. Ook de dieren zitten ze voortdurend in de weg. Meneer Griezel is namelijk gek op vogelpastei en al jaren droomt hij van zijn eigen ondersteboven apencircus. Maar dan nemen de dieren wraak… en hoe!..

Kortom met alleen al de tekst op de achterzijde van het boek en de geweldige illustratie van Blake op de cover maakt je al helemaal blij. Eenvoudige grappige tekst doorspekt met humor met een zwart randje en heel veel hilarische over-the-top illustraties maakt dit voor mij het Dahl-boek bij uitstek. Alle ingrediënten zijn hier in te vinden en de gebeurtenissen volgen elkaar in een razend tempo op. Een verhaal wat ik met een flinke glimlach lees. Want zeg nou zelf? Iedereen zou wel eens een uurtje een meneer of mevrouw Griezel willen zijn…

 

Van 13 tot 20 september in het Roald Dahl week en dit jaar extra bijzonder want het is ook het Roald Dahl jaar! In kader van deze week recensies van het werk van Dahl.

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij. Op de site van uitgeverij Fontein is er een leuke Dahl-winactie !

 

3 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s