“Zoya, een hondenleven ” Sancho Vanherck

zoya 9789462420496/2016

Sancho Vanherck, illustraties Jan Demarest, uitgeverij Kramat

Hugo ‘Sancho’ Vanherck debuteerde in 2015 bij Kramat met ‘¡Dos bolas, por favor!’, een vrolijk verslag van de tien jaren waarin hij, samen met zijn vrouw, een ijsjeszaak openhield in de Spaanse Pyreneeën, en er naar vogels en mensen keek.
Veertien jaar lang had het koppel ook een hondje, dat ooit met hen in een pretpark werkte, met speedboten koerste, in de bergen rondzwierf en avonturen beleefde.
In ‘Zoya, een hondenleven’ vertelt Zoya zélf hoe het allemaal ging , ter lering en vermaak van alle nieuwsgierige jonge hondjes, en van kinderen die van honden houden.

Inhoud: Een boek voor jonge hondjes en voor kinderen die van jonge hondjes houdenMensen zijn rare dieren. Een ellendig en verdrietig bestaan, vol tegenslag en miserie, dat noemen ze een hondenleven.Ik heb een hondenleven geleefd. Een écht.Want ik ben een hond. Soms was mijn leven droevig, soms spannend en griezelig. Grappig en ontroerend. Dikwijls was het gewoon maar leven. Maar er waren ook heel fijne en gelukkige tijden. Helemaal geen hondenleven.Dat leven wil ik hier vertellen. Aan alle jonge hondjes en puppies die willen weten hoe ze met mensen moeten omgaan, en hoe ze hun Baasjes kunnen temmen.

In 21 korte hoofdstukjes zien we het leven door de ogen van Zoya, de hond. Van kleine pup tot de laatste levensdagen verteld ze haar verhaal. Het is een grappige vertelwijze waarbij je toch even gaat nadenken hoe de mens om gaat met dieren. De voor ons zo gewone kleine zaken zijn vanuit het oogpunt van de hond, vooral  als deze nog pup is en de wereld nog moet ontdekken, heel bijzonder en groots. Met veel humor en mooie illustraties (dat hadden er best wat meer mogen zijn) worden we ook af en toe een flinke spiegel voorgehouden.

Althans zo beleef je het verhaal als volwassenen. Het boekje is bedoeld voor 8plus en sluit goed aan bij de doelgroep. Duidelijke en niet al te lange zinnen, korte hoofdstukken en een vlot lopend verhaal. Kortom voor kinderen die gek zijn op hondjes een heerlijk boek, en als je dat niet bent misschien wordt je het dan wel als je Zoya leert kennen.

 

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s