2016:Roald Dahl!

nieuws_roald_dahl_100_jaar-360x205

ROALD DAHL WEEK !

Roald Dahl (13 september 1916 – 23 november 1990) is een van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld. Hij schreef meer dan vijfentwintig boeken.

Dahls kinderboeken zijn verfilmd en bekroond, en ze worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Met De fantastische Meneer Vos won Roald Dahl een Zilveren Griffel in 1972. Daar bleef het niet bij, want Roald Dahl mocht nog vier keer een Zilveren Griffel ontvangen: met Daantje, de wereldkampioen in 1977, met Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meijer in 1979, met De Griezels in 1982 en met De GVR in 1984. Roald Dahl won maar liefst drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury: met Matilda (1989), Ieorg Idur(1991) en De Minpins (1993).

Elk jaar is er een Roald Dahl week en deze gaat morgen van start. Dit jaar met een bijzonder tintje omdat het morgen 100 jaar geleden is dat Roald Dahl is geboren.

Er zijn veel acties omtrent dit jubileumjaar. Zo verscheen er bij uitgeverij de Fontein de boeken van Dahl in een nieuw jasje en zijn alle boeken nu ook als e-book verkrijgbaar. Ook is er nu op de site een leuke win-actie!  Als je de poster daar uitprint ( a4 formaat) en ophangt en daar foto van mailt maak je kans op een boekenpakket !

http://www.uitgeverijdefontein.nl/kinderboeken/winnen/      roald-dahl-100-jaar_pagina_1-120x120

Ook op de site van libris zag ik een leuke Dahl actie ! Hier maak je kans op een tas vol met Roald Dahl goodies ! roald-dahl-tasKlik hier om naar de site te gaan van onze plaatselijke boekhandel maar je kan ook kijken bij andere libris boekhandels

https://www.libris.nl/vandermeer

Verder nog even deze site- tip :

https://www.roalddahl-boeken.nl/

Elke basisschool leerling ontvangt de  Roald Dahl krant ( mits de leraar deze heeft aangevraagd) op deze site kan je hem oook digitaal vinden. Vol leuke weetjes en ook een GVR quiz en een cursusje  Husseltaal. Wat het taalgebruik van Dahl is bijzonder.

Bij van Dale verschijnt er daarom ook een wel heel bijzonder woordenboek !

roald_dahl_woordenboek_isbn_9789460773105_1_1473135433

Sinds járen verschijnt er een nieuwe titel van Roald Dahl! In september 2016 zou Roald Dahl 100 jaar geworden zijn. Ter ere van dit jubileumjaar brengt Van Dale deze unieke uitgave uit.

In dit Roald Dahl Woordenboek staan gniffelgave gewone woorden en alle door Roald Dahl bedachte woorden. Je vindt er de enige echte omschrijvingen van Dahl-vindsels als mensbaksel, fropskottel enknotszwabber. Bij alle woorden staan fantabuleuze voorbeeldzinnen uit klassiekers als Matilda en De GVR. In kadertjes wordt uitgelegd hoe Dahl speelt met taal en hoe je dat zelf ook kunt doen. Een vrolijk én inspirerend boek, geïllustreerd met tekeningen van Quentin Blake. Voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen die dol zijn op Roald Dahl.

Op mijn blog nodig ik voor elke maand eeen gastblogger uit om iets te schrijven over Roald Dahl en/of zijn werk. Er is nog een maandje vrij dus mocht je willen mail me dan !

Voor de komende week hoop ik elke dag een recensie te plaatsen of een ander stukje omtrent Roald Dahl.

Iedereen een fijne Roald Dahl week toegewenst !

 

De informatie komt van de site van uitgeverij Fontein, uitgeverij van Dale en Libris. Hier komen ook de afbeeldingen vanaf.

 

 

 

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s