“tegenwereld”Tamara Geraeds

tegenwereld9789492099143/2016

Tamara Geraeds, uitgeverij Quasis

Tamara Geraeds heeft drie fantasy boeken voor jongeren op haar naam staan. Ook is ze gestart met een kinderboekenserie over Christopher Plum. In 2017 zal haar eerste boek voor volwassenen uitkomen, zonder fantasy element. 

Voor de splinters serie schreef ze het korte young adult verhaal  “tegenwereld”.

Inhoud: Kyra heeft nog hooguit een paar weken te leven, net als alle anderen in haar door extreme hitte geteisterde wereld. Op een dag ontdekt ze een andere wereld, die de hare zou kunnen redden. Of ze dit echt ziet of dat het een hallucinatie is valt te bezien. En als die wereld echt bestaat hoe zou ze er dan moeten komen?

Ik blijf het altijd knap vinden als een schrijver in nog geen 45 bladzijden een goed kloppende verhaal kan vertellen. Een verhaal waar je gelijk in zit met een goede introductie van de personages en een goed einde.  Hier is Tamara Geraeds zeer in geslaagd ! Vanaf het begin van het verhaal slenter je mee met Kyra door de hitte die je bijna van de pagina’s af voelt stralen. Als ze dan het einde nabij is en Jovian ontmoet, een jongen die het probleem van zijn wereld op zijn schouders draagt krijgt het verhaal een aparte wending. Het is een verhaal over wilskracht en liefde maar gelukkig wel met een origineel en bijzonder einde.

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

Elke maand verschijnt er een kort verhaal in een kleine pocketuitgave bij uitgeverij Quasis. De serie Splinters. De verhalen vallen binnen de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller, magisch realisme en horror. Zo kan je proeven aan verschillende genres en kennis maken met het werk van fantasy-schrijvers.

 

1 Comment

  1. Pingback: ” echo ” Tamara Geraeds | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s