“Kolletje en Dirk, opa en oma voor altijd jong” Pieter Feller & Natascha Stenvert

9789024572991-kolletje-en-dirk-opa-en-oma-voor-altijd-jong-l-lq-f9789024572991/2016

tekst Pieter Feller,  illustraties  Natascha Stenvert, uitgeverij LS Amsterdam

Kolletje is een vrolijk en eigenwijs meisje. Eigenlijk heet ze Katharina Orselia Laetitia, maar dat is veel te lang. En daarom noemt iedereen haar Kolletje! Voor haar vierde verjaardag krijgt Kolletje toversokken van haar lievelingstante. Als ze die aantrekt kan ze opeens de wonderlijkste dingen!

Het eerste verhaal over Kolletje verscheen in 2005 en inmiddels zijn er al meer dan twintig titels verschenen. Kolletje is bekroond met de pluim van de maand en het grote verhalenboek is bekroond met de kinderboekwinkelprijs 2009 en de publieksprijs 2009. 

Toen mijn dochter klein was hebben wij uiteraard kennis gemaakt met Kolletje en haar toversokken. De korte verhalen en de avonturen die Kolletje mee maakt in en om huis maakte dat het hier in huis favoriete voorleesverhalen werden.  Dat is denk ik ook de kracht van deze boeken. De situaties zijn herkenbaar en ook een beetje spannend door de magie van de toversokken.

In dit boek beleven Kolletje en Dirk de avonturen samen met de grootouders van Kolletje. Ze heeft twee oma’s en twee opa’s . Opa Snor en oma Orselia en opa Kees en oma Katharina. Natuurlijk vindt ze ze allemaal even lief… Al letten ze niet altijd even goed op en gaat niet altijd alles goed. Maar daar kunnen de toversokken de boel mooi weer op helpen lossen.

De vijf verhaaltjes zijn grappig geschreven en zullen de kinderen uit de doelgroep zeker aanspreken. De illustraties zijn net zo vrolijk als de tekst. Naast de illustraties  van Natascha Stenvert zijn er ook tekeningen van kinderen uit groep 1 en 2 van OBS De Zeijer Hoogte en die geven het net een beetje extra, een leuk en origineel idee ! Net als de bijgesloten kleurplaat.

 

Dit nieuwe verhaal over Kolletje en haar vriendje Dirk sluit mooi aan bij de Kinderboekenweek 2016 waar opa’s en oma’s centraal staan!

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie exemplaar.  De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s