“Het zwarte kristal” Patty van Delft

zwarte kristal9789491300509/2016

Vorig jaar op Castlefest kreeg ik de eerste twee delen van deze trilogie en ik had ze dat zelfde weekend nog uitgelezen. Toen was het wachten op het derde en laatste deel en dat duurde best lang. Op de site verscheen een kort verhaal maar dat maakte het wachten niet korter en na het lezen daarvan wilde ik helemaal snel het derde deel lezen.Eindelijk in juni werd het uitgebracht. Ik heb toen eerst de vorige twee delen weer gelezen zodat ik er helemaal in zat.

Drägan Duma is een trilogie over Jill die vanuit haar gewone wereldje terecht komt in Drägan Duma, een wereld vol draken. Ze leert de gewoonten in deze aparte gemeenschap maar ook hoe belangrijk vriendschap, moed en vertrouwen is. In het eerste deel maken we vooral samen met Jill kennis met Drägan Duma. Het is dan ook beter om alle drie de delen te lezen en niet een deel als los boek.
Het derde deel begint met de reis die Jill en Skylar  moeten ondernemen om het zwarte kristal te zoeken. Dit is namelijk van levensbelang voor hun volk. Tijdens de reis zucht Jill dat de reis lang duurt en hun geduld op de proef wordt gesteld. Eigenlijk vond ik dat voor de lezer ook. De reis duurt heel lang, eigenlijk een beetje te lang. Net als je denkt dat ze alleen maar blijven reizen, van bos plots naar woestijn en dan het gebergte in,  komen ze dichterbij het zwarte kristal… Ik kan niet teveel op de inhoud in gaan ivm spoilers maar vanaf dat moment komt het verhaal in actie, soms wat domme acties maar in ieder geval meer spanning en snelheid … en daar was ik heel blij mee. Toen zat ik weer helemaal in het verhaal.Ook als ze na hun reis terugkeren naar hun dorp en het leven daar weer op moeten pikken wordt goed verteld en de samenwerking met de draken is uiteraard super. Maar helaas aan alle verhalen komt het einde en nu dus ook aan deze trilogie. Wel een goed einde hoor !

Persoonlijk vond ik het niet het sterkste deel, dat was achteraf het eerste, maar wel een goed einde voor de trilogie.

Ik hoop  nog veel boeken van Patty van Delft te mogen lezen !

Groetjes Femke

De afbeelding van het boek komt van de site van uitgeverij Celtica Publishing

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

  2. Pingback: “Drägan Duma : een onbreekbare band” Patty van Delft | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s