“het laatste licht”Jen Minkman

het laatste licht9789462661646/2016

Jen Minkman , uitgeverij  Dutch Venture Publishing

Inhoud: Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn… maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven. Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat.

Moira is 21, werkt in een hotel en volgt een cursus kunstgeschiedenis. Ze heeft ADHD en heeft een broer en zus waarmee ze heel hecht is. Na het WICCA ritueel hebben ze zelfs dezelfde dromen. Ze heeft een vriend Patrick en ze is nogal onzeker over haar toekomstbeeld.Na het ritueel gebeuren er vreemde dingen en vooral Moira is erg gevoelig voor deze paranormale gebeurtenissen. Naast het mysterie is er dus volop romantiek in de lucht. Ondanks de beperkte ruimte in het niet al te lange verhaal worden de karakters goed uitgediept en dat vind ik best knap gedaan.

Het verhaal leest lekker vlot weg. Ik moet zeggen dat het onderwerp mij zeer aansprak. Ik hou wel van verhalen met paranormale zaken, WICCA en  dit ook nog eens op een locatie zoals Wales dan is mijn nieuwsgierigheid wel gewekt.

Het verhaal is dus niet zolang, slechts 144 pagina’s (de digitale versie die ik las) en bevat zo’n 16 hoofdstukken. Als in het begin de personages worden voorgesteld is dit een wat trage start maar na het ritueel komt er meer spanning in en meer tempo. Hoewel de romantiek een belangrijke plaats heeft in het verhaal voert dit niet eindeloos de boventoon. Het is gelukkig geen bouquetreeks- verhaal. Doordat de dosering tussen de romantiek en de rest van het verhaal goed in balans is kon ik het verhaal zeker waarderen.

Het had van mij langer mogen duren en ik ben nu zeker benieuwd naar ander werk van deze schrijfster.

1 Comment

  1. Pingback: ” Er was eens.. ” vijf sprookjes door Jen Minkman, Suzanne Peters, Miranda Peters, Marijke F. Jansen en Cathinca van Sprundel | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s