“tranen van Tataneh”Evi F. Verhasselt

Tranen van Tataneh-voorkant-klein-250x2509789491300189/2013

Evi.F. Verhasselt (1977) schreef korte verhalen tot in 2013 haar eerste fantasyroman verscheen “tranen van Tataneh”. De cover is van Melchior van Rijn.

Inhoud: Tataneh mag van vader in de Wereldkamer helpen bij het scheppen van een nieuwe planeet. De onverdeelde aandacht die hij haar schenkt, schiet haar broer in het verkeerde keelgat en in een vlaag van jaloezie besmet hij de planeet met drakeneieren. Moeder moet eraan te pas komen om de draken in slaap te brengen en een ramp te voorkomen.Na duizend jaar worden de moordzuchtige draken uit hun slaap gewekt door prins Abromar en magister Gatorro. Het is nu aan een handjevol helden, waaronder een blinde elf, een eekhoorn en een krankzinnige zieneres, om voor redding te zorgen. Maar of zij garantie kunnen bieden op een goede afloop ?

De spannende cover  tegen een achtergrond van lichtblauw is er een die er uitspringt en die vraagt om opgepakt te worden. Het boek heeft een handzaam formaat, telt zo’n 418 pagina’s onderverdeeld in 56 hoofdstukjes. Hoofdstukken zijn genummerd en van titel voorzien, het lettertype is prettig en het verhaal zelf ? Dat leest als een stroomversnelling. Een origineel verhaal wat alle kanten op kan gaan en ook gaat maar zonder dat je als lezer in verwarring komt. Goede uitleg en introductie van de personages die wel beeldend zijn maar nog genoeg aan de fantasie van de lezer overlaten.

Zoals gezegd leest het verhaal snel en lekker weg, is de spanningsopbouw goed, en zou je best, net als Tataneh , een kijkje willen nemen op deze nieuwe planeet. Het verhaal heeft ook de nodige humor en luchtigheid en is soms wat sprookjesachtig. Af en toe deed het mij denken aan de wereld van Pratchett al heeft de schrijfster een heel eigen stijl. Wat ik ook heel prettig vond dat de schrijfster wel een mooie nieuwe wereld aan de lezer voorbij laat gaan maar geen vreemde woorden en begrippen heeft gebruikt waardoor het lekker leesbaar blijft. Maar dat is een persoonlijk dingetje..

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s