“Gevarenzone” Jennefer Mellink

gevarenzone 9789044827859/2016

Jennefer Mellink , uitgeverij Clavis

Jennefer Mellink (1985) debuteerde in 2014 met het verhaal Gebroken, ook een young adult thriller. In juni 2015 verscheen Kwaad Bloed, wat ik met plezier heb gelezen. Toen afgelopen maand haar derde boek Gevarenzone verscheen wilde ik dit uiteraard ook graag lezen.

De voorzijde is luguber met een Amerikaans- achtige verandawoning dat spookachtig overkomt en met de zwarte vogels, de donkere kleuren en het gotic-meisje op de voorgrond verwacht je inderaad een boek vol spanning en wat horrorachtige of magische momenten. Zeker als je dan ook nog de tekst op de achterzijde leest.

Inhoud/achterflap: Pip wil uit huis. Ze heeft voortdurend ruzie met haar moeder, die haar elke dag weer de huid vol scheldt omdat ze gestopt is met haar opleiding. Op een mooie dag lijkt alles op zijn pootjes terecht te komen: Pip vindt een leuke baan én een eigen huisje. Maar dat huis is niet zo geweldig als het lijkt. Nadat Pip en haar vrienden een ouijabord hebben gebruikt, gebeuren er allemaal vreemde dingen: spullen verdwijnen of gaan kapot en er gaat zelfs iemand dood, zolas het ouijabord al had voorspeld. Pips nieuwe leven verandert in een regelrechte hel. Wie heeft het op haar voorzien?  Zijn het kwade geesten of spoken uit haar verleden?

In 32 genummerde hoofdstukken wordt je  het verhaal verteld over Pip. Over haar problemen thuis,waarom ze haar ouderlijk huis wil verlaten, hoe ze haar baan en huisje heeft gevonden en wat er na de housewarming allemaal plaats vindt. Het verhaal wordt vanuit Pip verteld en door de hoofdstukken heen zijn er schuingedrukte stukken tekst die als puzzelstukjes vertellen over iets wat is gebeurd in het verleden. ( Ik zal vanwege de spoilers niet te veel in detail treden). Deze schuingedrukte stukken zijn flashbacks en de rest van het verhaal is in chronologische tijd. Doordat ze niet tussen de tekst van de hoofdstukken staan(maar meer als mini hoofdstukje er tussen)zijn ze een prettige aanvulling op het verhaal .

Het verhaal zelf kwam voor mij wat traag op gang. Dit komt denk door de tekst op de achterflap. Misschien geeft die wel teveel informatie. Je weet dat er na het gebruik van het ouijabord van alles gaat gebeuren maar het duurt dus bijna tot halverwege het boek dat eindelijk het housewarmingsfeestje wordt gegeven. Uiteraard is het van belang te weten hoe Pip er toe komt op zichzelf te gaan wonen en hoe maar het gedeelte voor het feestje ging voor mij wat te langzaam en duurde wat lang. Na de omslag kreeg het verhaal een flinke dosis spanning, wordt je als lezer af en toe op het verkeerde been gezet en vraag je je af of het nog goed komt omdat het aantal pagina’s wat er nog is niet al teveel lijkt voor een ontknoping. Maar niets is minder waar. Zonder haast te hebben wordt er naar een climax en een spannend en verrassend einde toegewerkt !

Het schijnt dat Jennefer Mellink aan een vierde ya thriller werkt, weer wat om naar uit te kijken !

 

Met dank aan de uitgeverij voor het mogen ontvangen van het recensieexemplaar. De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s