“zwart hart ” Sophia Drenth

cover_ZwartHart 9789492099174/2016

Sophia Drenth, uitgeverij Quasis

Sophia Drenth gaf vorig jaar in eigen beheer haar roman Bloedwetten uit, een fantasy verhaal waar ik helemaal blij van werd. Ze werkt momenteel aan het vervolg en helaas kan zij niet zo snel schrijven als dat wij lezen dus zijn we vol verwachting van… Toen ik hoorde dat er ook een verhaal van haar zou verschijnen in de serie Splinters van uitgeverij Quasis wat een Bloedwetten bronvertelling zou worden was ik zeer benieuwd en hield ik de deurmat al in de gaten omdat ik wist dat begin augustus het boekje uit zou komen.  En vanmorgen bracht de postbode het langs en ben ik er gelijk ingedoken om het in één grote zucht uit te lezen…

Inhoud/achterflap: Yan ontsnapt aan het juk van de witkoppen met het voornemen de Sahandran te vinden. Deze zogenaamde nachtsluipers kunnen tijdens hun transformatie van mens naar monster elke vorm aannemen die ze willen. Zo zal hij eindelijk sterk genoeg worden om zijn moeder, zus en broers uit handen van de slavendrijvers te bevrijden. Maar Habu, de verwrongen god, heeft een bijzonder plan voor hem in petto. Een verhaal over de wording van de ongrijpbaarste Ath’vacii. Hoe het noodlot Jean Darvas Collignon trof.

In (helaas maar) 42 pagina’s weet Sophia Drenth je mee te voeren naar de periode waarin Yan, onderdrukt door slavendrijvers, weet te vluchten naar de Sahandran. Je voelt de adem van de bloedhonden bijna in je nek en als hij uiteindelijk daar komt waar hij wezen moet ,klaar voor zijn transformatie , wil je niets liever weten hoe hij daar uit komt (en als wat) en hoe hij zijn wraak wil uit gaan voeren. De begrippen als Ath’vacii en Sahandran hoef je niet te kennen omdat in het verhaal heel duidelijk naar voren komt wat ze zijn en je krijgt door de goede omschrijvingen je eigen beeldvorming.

Je hoeft Bloedwetten niet gelezen te hebben om het verhaal te kunnen begrijpen en eigenlijk is het beter als je die nog niet gelezen hebt omdat het verhaal smaakt naar meer en na deze kennismaking kan je je helemaal op Bloedwetten storten…

Voor de liefhebbers die het boek al gelezen hebben is het een lekker tussendoortje en daarna weer wachten en hopen dat Bloedwetten twee er snel zal komen..

Kortom ik zat weer helemaal in de Bloedwettensfeer en wilde er eigenlijk niet uitkomen…

 

 

Over de splinters van Quasis:

Elke maand verschijnt er een kort verhaal in een kleine pocketuitgave.  De verhalen vallen binnen de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller, magisch realisme en horror. Zo kan je proeven aan verschillende genres en kennis maken met het werk van fantasy-schrijvers.

 

 

 

5 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: “Bloedwetten 2 : verlossing” Sophia Drenth | conniesboekkies

  3. Pingback: “kleine moordenaar” Sophia Drenth | conniesboekkies

  4. Pingback: “The Friday Five; vijf boeken één auteur “ | conniesboekkies

  5. Pingback: ” 1000 nachten” Sophia Drenth | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s