“De grote oma-talentenshow”Anne Sawan&Sernur Isik

grote oma talentenshow 9789044826937/2016

Tekst Anne Sawan, illustraties Sernur Isik,uitgeverij Clavis

Sawan&Isik wonnen met dit verhaal de internationale kinderverhalenwedstrijd van Inclusive Works, KAZDU en Clavis uitgeverij. Inclusive Works spant zich in voor een samenleving waaraan iedereen op gelijke voet kan en wil deelnemen. Omdat kinderen al op jonge leeftijd beeldvorming en stereotypering ontwikkelen hopen ze dat zij vanaf een jonge leeftijd iedereen als gelijke zien en behandelen.

De grote oma-talentenshow gaat over Jeremy. Zijn juf verteld dat er over een week een grote talentenshow voor grootouders wordt gehouden. Jeremy bedenkt dat zijn oma helemaal nergens goed in is en hoopt toch dat ze een talent heeft maar is heel bang dat hij als enige een oma heeft die nergens in uitblinkt.

Het verhaal telt 24 pagina’s in vrolijke kleurrijke tinten. De illustraties zijn net zo kleurrijk en er omheen staat de tekst in verschillende lettertypen en dikten. Maar wel in juiste proporties zodat het duidelijk blijft en prettig leest.

Terwijl Jeremy piekert of oma wel wat kan zie je verschillende oma’s en opa’s langs komen die een klein of groot talent hebben. Verschillende beroepen komen langs wat ruimte laat om met de kleuters over te praten. Het verhaal gaat niet alleen over grootouders en talent hebben maar ook over dat dat talent helemaal niet groot hoeft te zijn of super bijzonder omdat iedereen uniek en speciaal is.

Dit vrolijke prentenboek is ook een aanrader wat goed past bij het thema van de kinderboekenweek in oktober van dit jaar !

Met dank aan uigeverij Clavis voor dit recensie exemplaar. De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

#prentenboekperweek 19/52

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s