“Nimona”Noelle Stevenson

nimona  9789020676112/2016 uitgeverij Blossom Books,vertaling door Mariella Manfré

Achterflap: Nimona is een impulsieve gedaanteverwisselaar met een talent voor schurkenstreken, die zich besluit op te dringen als sidekick aan superschurk Ballister Zwarthart zodat ze samen zijn snode plannen naar een hoger niveau kunnen tillen. Hun missie: bewijzen dat heer Ambrosius Goudzak en zijn collega’s van het instituut voor Rechtshandhaving&Heldendom niet de helden zijn die ze pretenderen te zijn. Als hun plan escaleert en de hele samenleving in gevaar brengt realissert Zwarthart zich dat Nimona’s gave net zo duister en mysterieus is als haar verleden. En dat haar wilde, onvoorspelbare kant misschien wel gevaarlijker is dan hij wil toegeven.

Ik vind het wel een oke- verhaal. maar ik vind wel dat ze wel iets beter konden uitleggen wat voor wezen Nimona is. Ook vind ik de “actie” tekeningen heel erg houterig, waardoor het niet echt spectaculair is.

nimon 2 Ambrosius met zijn lange haar in “actie”

De hype erachter snap ik niet echt. Het was wel goed en grappig en wel iets anders maar het was niet zo super goed. Dat je denkt dit moet iedereen gelezen hebben….
Toch vind ik het idee wel goed. Het is een keer van de kant van de “antagonist” in plaats van andersom. ook al vond ik wel dat Ambrosius te veel op een meisje leek met zulk lang haar.
Ik vind de tekenstijl ook wel goed. De kleuren pasten goed bij het verhaal. Het was ook allemaal wel te volgen. Ook al zou er wel iets meer uitgelegd kunnen worden. Bijvoorbeeld: waarom wou Nimona samenwerken met Ballister? en dat soort dingen. Het bleef allemaal een beetje oppervlakkig.
Maar over het geheel was het wel een leuke strip om even tussendoor te lezen. Je hebt het namelijk met een uurtje wel uit. ( Maar als tussendoortje is het dan wel een duur grapje.. )
Femke

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s