“de vreselijke twee nog vreselijker”Jory John&Mac Barnett

vreslijke twee nog vreselijker9789000345977/2016

Jory John & Mac Barnett, illustraties Kevin Cornell, vertaling Merel Leene , uitgeverij Van Holkema& Warendorf

In het eerste deel maakte we kennis met Mick Mulder en Nick Vonk, de enige twee leden van een supergeheime tweepersoonsclub: de Vreselijke Twee.. Bijna dagelijks zetten Mick en Nick Dutjesbroeks College voor Alles en Nog Wat op stelten met hun grappen. Ze gooien hierbij hoge ogen bij hun klasgenoten en halen het bloed onder de nagels vandaan bij hun belangrijkste vijand, directeur Barsman. Alleen loopt het nu , in deel twee, behoorlijk uit de hand en besluit Barsmans vader, voormalig directeur en superstreng, in te grijpen. Hij stuurt zijn zoon naar huis en gaat zelf de leiding weer overnemen op school. Hij wil alle plezier van school verbannen en moeten de Vreselijke Twee een plan smeden om dit terug te draaien, waarbij ze hulp  krijgen uit een heel onverwachte hoek.

Het verhaal is geheel in dezelfde trant als het eerste deel, zelfde lettertype en lay-out, zelfde hoeveelheid grappige illustraties en ook nu weer iets meer tekst dan in een andere graphic novel naar mijn idee niet verkeerd. Wat ik leuk vond van het eerste deel is de droge koe-humor. Dutjebroek heeft namelijk heel veel koeien en daar zijn ze trots op. In het eerste deel zat het vol met koe-weetjes en dat onderbrak het verhaal op een heel grappige manier. Uiteraard kan je dat niet blijven doen want de weetjes zijn op en je wilt origineel blijven dus begrijpelijk dat deel twee dit niet heeft maar ik heb het wel een beetje gemist .  Deel twee is een gewoon doorlopend verhaal met de nodige flauwe maar wel leuke grappen.Kortom wie het eerste deel met plezier heeft gelezen zal het tweede ook graag ter hand nemen.

Leuk voor jongens en meisjes vanaf de bovenbouw basisschool. Ik weet niet of het de bedoeling is dat er nog een derde deel komt. Dit zou wel een extra uitdaging zijn voor de schrijvers omdat de onverwachte samenwerking in dit deel het extra moeilijk maakt om een origineel vervolg te maken. Ik ben benieuwd…

 

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s