“Het oog van de Krokodil”Jasper Polane

unnamed 9789492099099/2016

Jasper Polane, uitgeverij Quasis

Jasper Polane is schrijver, regisseur en oprichter van uitgeverij Quasis. Het eerste deel van “de onzichtbare maalstroom” getiteld “Lege steden’werd in 2014 genomineerd voor de Hebban Award voor het beste Fantasyboek van het jaar. Het vervolg ‘Vorstin van de Kou”verscheen in 2015. Van beide boeken heb ik een recensie geschreven die je kunt terugvinden op mijn blog en op www.Boekenbijlage.nl .In afwachting van het derde deel kwam er nu een verhaal uit in de Splinters serie.

Elke maand verschijnt er een kort verhaal in een kleine pocketuitgave.  De verhalen vallen binnen de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller, magisch realisme en horror. Voor een prettige prijs van €5,95 kan je proeven aan verschillende genres en kennis maken met het werk van fantasy-schrijvers.

In “het oog van de krokodil” is Remi van Helm een slavenjager van een primitieve stam, belast met het jagen op toekomstige slaven. Op een dag vangt hij een vrouw met witte huid, geel krullend haar en een sproeterig gezicht. Remi is meteen geïntrigeerd door deze vreemde vrouw, die duidelijk niet uit een van de andere stammen komt. De situatie wordt problematisch als Remi’s trouw aan zijn volk in strijd komt met zijn interesse in deze aparte vrouw.

Het verhaal speelt zich af in de wereld(en) van “de onzichtbare maalstroom” maar is geheel zelfstandig te lezen. Een leuke kennismaking voor de lezer die deze boeken nog niet heeft gelezen en voor de maalstroom-liefhebbers een heerlijk zoethoudertje tot het derde deel verschijnt. Het is dus te plaatsen tussen de tweede roman “Vorstin van de Kou”en het nog te verschijnen derde “de Wolvinnen van Otrostaadt”.

Voorkennis is dus niet nodig en als je die wel hebt leef je gelijk weer mee met de dame in kwestie die gevangen wordt door Remi van Helm. We betreden weer een nieuwe wereld met  enkele herkenbare figuren en situaties. Vanaf bladzijde 1 zit je in een flinke achtervolging met oog voor details en genoeg uitdieping voor de nieuwe personages. Het is  immers maar een (te) kort verhaal en dan is het knap dat de schrijver een goede balans weet te vinden tussen deze uitdieping, spanning en snelheid van het verhaal.

Een origineel verhaal, mooie spanningsopbouw, en geen vrolijk einde, ik hou er van !

Cover Het derde deel van “de onzichtbare maalstroom” verschijnt 25 juni.

 

Afbeeldingen van de covers komen van de site van de uitgeverij.

 

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: ” Heren van Twist ” Jasper Polane | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s