“Fairytale Lacrima”Marina Theunissen

fairytaile lacrima9789462420212

Marina Theunissen, Uitgeverij Kramat

Inhoud: Meghan is bijna vijftien jaar oud. Haar vader is verdwenen en nu woont ze met haar moeder, stiefvader en stiefbroer. Haar stiefvader maakt haar het leven zuur en meent dat ze een heks is legt haar allerlei onterechte straffen en regels op.Haar moeder doet hier weinig aan en probeert de vrede in het gezin te bewaren.Percy is al vanaf de kleuterschool de beste vriend van Meghan en probeert haar zoveel mogelijk te steunen en op te vangen.Meghan ontdekt dat ze een bepaalde gave heeft. Ze kan dingen verplaatsen met haar gedachten maar durft dit niet te laten merken laat staan te vertellen. Als ze Percy toch in vertrouwen neemt is zijn reactie dat ze beter zo snel mogelijk het huis uit moet gaan en haar verjaardag niet thuis  moet vieren. Samen besluiten ze te vluchten.Tijdens hun vlucht komt Meghan tot de ontdekking dat ze is geadopteerd en eigenlijk uit het elfenrijk Alwaysever komt en een heuse prinses is genaamd Akiko. Percy (Bywater genoemd in Alwaysever)  komt daar ook vandaan en heeft de taak haar te beschermen tegen het kwaad.  Of deze ontdekking nog niet genoeg is blijken de seizoenen van slag te gaan omdat de Fairytale Lacrima is gestolen. Deze  zorgt er voor dat de seizoenen en het leven zijn juiste koers vaart. Samen met Percy moet  Meghan de Fairytale Lacrima terug zien te brengen naar Alwaysever.

Al trok de cover mij niet zo aan had ik wel interesse in het verhaal. Af en toe bleef ik wat hangen op een Belgisch woord dat ik dan opzocht maar meestal kwam de betekenis wel vanzelf als ik doorlas. Het is grappig dat de Belgische en Nederlandse taal aan de ene kant zo op elkaar lijkt en aan de andere kant toch een heel andere stijl heeft.  Ik kan dat zelf wel waarderen.

Marina Theunissen brengt ons naar een wereld vol Elfen, Bosnimfen, Duivels en Magie.Heerlijke ingrediënten voor een spannend avontuur. De omgevingen waar Meghan en Percy in terecht komen worden goed omschreven al had het voor mij soms wat meer in detail mogen zijn. Daarin tegen is er nu wat meer ruimte voor je eigen fantasie en voorstelling het is maar net hoe je het beleeft.

De personages komen redelijk goed uit de verf maar moeten, zeker Meghan en Percy, nog wat groeien,wat ook gebeurd in het verhaal. De echte moeder van Meghan, de Herfstkoningin, is in het begin heel lief maar zodra het tot een echte ontmoeting met haar dochter komt draait ze om als een blad aan een boom. Dat deze dame een dubbele agenda blijkt te hebben komt in het volgende deel wat meer naar voren.

De hoofdstukken zijn voorzien van een goede bijpassende titels en het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Meghan en Percy. Zodra we een hoofdstuk van Percy lezen is dit in een andere letterstyle gedrukt wat voor mij persoonlijk geen meerwaarde heeft maar voor sommige lezers wel als prettig kan worden ervaren.

Fairytale Lacrima is het eerste deel van een Young adult fantasy trilogie waarin we voorgesteld worden aan de personages die aan het begin staan van een spannend avontuur.Aan de spanningsopbouw is niets mis maar ik hoop dat er in de volgende twee delen wat meer spanning zal zitten en dat de personages nog meer ruimte krijgen zich te ontwikkelen.

Het is  begin van een magische trilogie voor Young Adult lezers vanaf 13 jaar.

 

Dank aan uitgeverij Kramat voor het recensie exemplaar, de afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: ” over pestkoppen en een kartonnen doos” Marina Theunissen | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s