“Underdog” Elfie Tromp

 

Underdog_stofomslag(2).indd 9789044534917 /2015

Elfie Tromp (1985) publiceert romans en columns ( voor de Metro)  en schrijft voor theater.Ze debuteerde in 2013 met de roman Goeroe, die genomineerd werd voor het beste Rotterdamse boek. Ook won ze in dat jaar een prijs voor jonge reisjournalisten.Underdog werd genomineerd voor de BNG literatuurprijs 2015.

Inhoud: Om wat te verdienen werkt de excentrieke Rein  (verslaafd aan het computergame World of Warcraft) als verzorger in de kennel van zijn familie. Hoewel moeder Vera met haar Afghaanse windhonden lof oogst in de wereld van de hondenfokkerij, staat de zaak op de rand van de financiële afgrond. Adelien, de ambitieuze dochter, ziet maar één redmiddel: hun topteef laten dekken door een internationale topreu. Daarvoor moeten Rein en Adelien naar de outback van Australië, waar hun dromen ernstig op de proef worden gesteld.

Het boek heeft een mooie hardcover met een tot de verbeelding sprekende foto op de voorzijde. Door deze foto trok het gelijk mijn aandacht.

Er zijn 36 korte hoofdstukken en de schrijfster gebruikt korte, krachtige zinnen maar soms wel met hele mooie beeldspraak. Door mooie observaties, af en toe wat cynisme, de nodige humor en karakters met zelfspot is het verhaal op grappig op zijn tijd ondanks de depressieve personen die het beleven. Een mooie combinatie en goed op papier gezet. Verder worden niet alleen de personages maar ook het wereldje van de hondenfokkerij onder de loep maar ook soms op de hak  genomen.

 

Verder denk je al snel  dat computernerd en contactgestoorde Rein de underdog in het verhaal is omdat hij onder het juk van zijn familie zit en een baantje heeft waar hij niet blij mee is, zijn huis moet delen met iemand waar hij niets mee heeft en eigenlijk zijn leven laat leiden door de rest van de familie. Maar als het verhaal verder gaat blijkt hij toch tegengas te gaan geven en blijken andere familieleden ieder op eigen wijze een underdog te zijn. Op zich vond ik dit wel een leuke wending in het verhaal.

Al hoewel ik de schrijfstijl prettig lezen vond en ik de manier waarop de schrijfster de personages weet neer te zetten wel kon waarderen was het niet echt een boek voor mij.Nieuwsgierig geworden door de korte inhoud en de mooie cover heb ik een aardig verhaal gelezen, maar voor mij niet meer dan dat.

 

Wil je weten wat Mathilde Talens van het boek vond?
Dat lees je hier:

http://tantetil.blogspot.nl/2016/03/elfie-tromp-underdog.html

Met dank aan uitgeverij de Geus, dankzij een actie op instagram wonnen Mathilde en ik het boek.

De foto van de cover komt van de site van de uitgeverij

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Leesclub voor twee: wij lazen ‘underdog’van Elfie Tromp | conniesboekkies

  2. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s