Leesclub voor twee: wij lazen ‘underdog’van Elfie Tromp

Underdog_stofomslag(2).indd Mathilde Talens en ik hadden het boek van Elfie Tromp gewonnen via een actie van uitgeverij de Geus op instagram.  Al snel kwamen we op het idee het samen te lezen, onze recensies gelijktijdig op internet te zetten en elkaar vragen te stellen over het boek.

We hebben het boek gewonnen, maar zou je het boek anders ook hebben opgepakt? 

Mathilde:Ik denk dat ik dit boek in ieder geval op mijn wensenlijstje zou hebben gezet. Het boekomslag viel me via sociale media al op.

Conny:Ik denk het wel, de kaft sprak bij mij tot de verbeelding

Waarom zou je het boek dan gekozen hebben? 

Mathilde:Ik zou het boek dan in eerste instantie gekozen hebben vanwege het boekomslag

Conny:Puur voor de cover. Die maakte mij nieuwsgierig.

Welk personage vond je het meest sympathiek? 

Mathilde:Dat vind ik moeilijk. Eigenlijk vond ik niemand echt sympathiek. Ik denk dat ik dan Rein het minst irritant vind.

Conny:Moeilijke vraag.. in het begin moest ik ze wat beter leren kennen maar denk als ik iemand moest kiezen dat ik dan toch voor Rein zou kiezen.

En wie het minst?

Mathilde:Ik vond Adelien het irritantst. Ze is ontzettend egoïstisch en heeft oog voor niemand anders. Ze gebruikt mensen voor wat zij gedaan wil krijgen.

Conny:De moeder Vera

Heb je je idee van wie de daadwerkelijke underdog is in de loop van het verhaal veranderd of was degene die je voor ogen had dit gebleven? 

 Mathilde:Ik denk dat deze persoon voor mij het hele boek hetzelfde is gebleven

Conny:Zonder er een spoiler op los te laten heb ik mijn underdog zien veranderen en waren er meer mensen die dat stempel konden hebben.

Hou je van honden? Wat is jouw favoriete hond? 

Mathilde:Ja, ik ben dol op honden. Mijn favoriete hond is Wooster, onze Ierse setter. Hij is inmiddels 9 jaar en de grootste knuffel die ik ken.

Conny:Ik ben wel een hondenmens. Ik hou niet van kleine-die-passen-in – mijn handtas hondjes… Wij hebben vroeger thuis een vuilnisbak gehad en dat was een schat. En later  een bearded colli, lieve eigenwijze beesten, schatten voor kinderen en boordevol energie, kortom mijn favoriete hond.

 Ben je wel eens naar een hondenshow geweest?

 Mathilde:Ja, we zijn 1 keer naar een hondenshow in Arnhem geweest en 1 keer naar een kampioensclubmatch. Deze clubmatch was van de Ierse settervereniging en we hebben met Wooster zelfs een keer meegedaan. Hij was toen iets van 1 jaar. Hij vond het vooral heel erg gezellig. Hij liep te trekken, overal aan te snuffelen en wilde het liefst naar de mensen van het publiek toe. Hij was zo slecht aan het opletten dat onze fokker het showen van mij overnam om te voorkomen dat Wooster gediskwalificeerd zou worden. Uiteindelijk eindige Wooster in zijn klasse bij de laatste 6 (van de 15 honden geloof ik) en kreeg als beoordeling van de keurmeester ‘excellent but trouble’.

Conny:Wij hebben een bearded collie gehad, als puppy zijn we naar een show geweest waar de hondjes van dat nest ook een keuring kregen. En een rondje moesten lopen naast het baasje….

 Wat vond je ervan? 

Mathilde:Ik vond het meedoen verschrikkelijk. Wooster wilde niet meewerken en je hebt het gevoel dat iedereen naar je kijkt. Verder zijn andere mensen die meedoen heel druk bezig om hun hond zo mooi mogelijk te houden. Ik heb zelfs gehoord dat er mensen zijn die het haar van hun hond verven zodat de kleur mooi egaal is.

Conny:Vreselijke ervaring om zo te lopen met je hond.. Verder hoop poehaa daar en dan was het nog niet eens in wedstrijdverband. Voor mij niet voor herhaling vatbaar.

Wie zou je in het echt willen ontmoeten?

 Mathilde:Niemand, want ik vond alle personages vervelend. Ik zou wel naar Australië willen. Wij hebben daar bijna een jaar gewoond en daarna zes maanden door het land gereisd. Ik herkende veel van de plekken die in het verhaal worden genoemd.

Conny:Geen van allen. Misschien de fokker in Australië, puur als excuus om het land te bezoeken.

Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?

Mathilde:Dat weet ik nog niet. Dat ligt aan het onderwerp van het boek.

Conny:Al vond ik de schrijfstijl wel prettig en zal ik in de toekomst misschien wel weer wat van haar lezen heb ik nu niet het idee om meteen een boek op te pakken als ik haar naam er op zie staan. Als het onderwerp mij aantrekt zou ik het wel lezen.

Speel je wel eens computerspelletjes of online games? Wat is je favoriet? 

 Mathilde:Nee, eigenlijk speel ik geen computerspelletjes. Ik lees liever 🙂

Conny:Nee eigenlijk niet. Mijn dochter hield een tijdje een dierentuin bij en dan hielp ik haar wel eens maar ik vind het zonde van mijn tijd, geef mij maar een boek !

 

Het was leuk om samen het boek te lezen en op deze wijze te bespreken!

Lees hier mijn recensie van over het boek:

https://conniesboekkies.wordpress.com/2016/03/16/underdog-elfie-tromp/

Lees hier de recensie over het boek van Mathilde:

http://tantetil.blogspot.nl/2016/03/elfie-tromp-underdog.html

en hier haar blogpost over onze leesclub voor twee:

http://tantetil.blogspot.nl/2016/03/minileesclub-over-underdog-van-elfie.html#more

 

(de cover van het boek komt van de site van de uitgeverij)

 

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s