“Junior Monsterboek 4″diverse auteurs

junior monster boek 4 9789462420380/2015

uitgeverij Kramat

Elf verhalen van diverse auteurs waarvan het laatste verhaal geschreven door Marie Uiterwijk (2003) de winnaar van de eerste Junior Monsterboek wedstrijd!

De elf griezelateurs zijn: Nico de Braeckeleer, Frank Pollet, Rob Baetens, Marina Defauw, Johan Deseyn, Karel Smolders, Kris Kowlier, Ronald Verheyen, Bart Mertens, Tom Bergs & Kris van der Sande.

Voor de vierde maal bracht Kramat het Junior Monsterboek uit. Waarom het nu pas bij mij onder mijn  ogen kwam weet ik eigenlijk niet. Van huis uit zijn Femke en ik altijd wel voor griezelverhalen te porren maar op de een of andere manier zijn de eerdere delen aan ons neus voorbij gegaan. Dat is best jammer kan ik wel zeggen na het lezen van dit deel !

Allereerst heeft het boek een heerlijke hardcover en een geweldige illustratie van Bart Mertens. Ook voor de illustraties in het boek zelf is hij verantwoordelijk. Bij elk hoofdstuk staat wel een griezeltekening van hem, tot in de kleinste details uitgewerkt maar wel met een dikke knipoog dus ze hebben ook iets grappigs. Dat is wel nodig bij een doelgroep van 10plus, dat moet het ook niet al te gruwelijk worden.
Voor elk verhaal begint volgt er een korte introductie van de schrijver. Het ene verhaal is wat langer dan de ander maar op zich heeft elk verhaal een prima lengte (niet te lang) met een goede afsluiting.

De verhalen zijn zeer verschillend, van een zombie tot de sinterklaas, van een weerbeer tot een heks en een zeewijf. Elk verhaal zijn eigen monster. Een heerlijk griezelgehalte wat goed past bij de leeftijd van de lezer.Wel om op het puntje van je stoel te gaan zitten maar ze houden je niet uit je slaap (athans als het goed is..) Een aanrader als je ook graag de griezelbus leest !

Vorig jaar is Kramat begonnen met de Junior Monsterboek wedstrijd. De prijs was dat je verhaal zou worden afgedrukt in het boek. Deze eerste keer viel de eer aan Marie Uiterwijk. Haar verhaal de zandloper is best spannend met een beetje open einde… Ik hoop dat dit voor Marie een stimulans is om te blijven schrijven, ik wil wel een vervolg op dit verhaal !

Als afsluiting de oproep van de uitgeverij om mee te doen met de Junior Monsterboek schrijfwedstrijd. In het najaar komt deel 5 uit en wie weet komt jouw verhaal hier dan wel in (als je tussen de 10 en 17 jaar bent voldoet aan de andere voorwaarden).

 

Met dank aan uitgeverij Kramat voor het recensie exemplaar. De foto van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s