“nieuwe voetbalschoenen voor Lynn” Pieter Feller & Tiny Fisscher

Het-meidenteam-196x3009789024569625/2016

Pieter Feller & Tiny Fisscher, uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Achterflap: Lynn dreigt van voetbal af te moeten omdat haar moeder de contributie niet heeft betaald. En is er ook al geen geld voor nieuwe voetbalschoenen. Lynn ziet geen andere uitweg dan trainer Rosalie te bellen en te zeggen dat ze niet meer komt. Maar hoe moet dat dan in de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de competitie? De meiden van het D-team willen Lynn niet missen en komen in actie..

Wat heerlijk eindelijk eens een stoer meidenboek ! Het lijkt soms wel dat schrijvers denken dat meisjes  alleen maar van  paarden of dolfijnen houden dus is het leuk om eens een verhaal over voetballende meiden te lezen!

Nu heb ik zelf niets met voetbal en  of de voetbaltechnische stukken kloppen kan ik niet uit eerste hand bevestigen (wel uit tweede hand) maar de stukken zitten in ieder geval met de juiste dosering in het verhaal verweven. Herkenbaar en leuk voor de voetballende lezers maar niet teveel voor de lezers die niets met voetbal hebben.

Naast voetbal zitten er nog veel meer thema’s in het verhaal wat de doelgroep zeker zal aanspreken. Lynn haar ouders zijn gescheiden en na het vertrek van haar vader is het voor het gezin financiël moeilijk het hoofd boven water te houden. Lynn heeft dus wel meer aan haar hoofd dan nieuwe voetbalschoenen. Verder is er de samenhorigheid van haar team, vriendschap en voor elkaar klaar staan belangrijk in dit verhaal. Maar wie de jongen is aan de zijlijn blijft een raadsel.. Gelukkig is dit het eerste deel van de serie het meidenteam dus wie weet wordt dit raadsel nog eens opgelost…

Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn is een vlot lezend en stoer meidenboek voor alle meiden ( ook die van paarden en dolfijnen houden) vanaf ongeveer 8 jaar

 

De foto van de cover komt van de site van Pieter Feller

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s