“Malika’s schildplicht”Anaïd Haen&Django Mathijsen

malika's schildplicht 9789492099075/2016

Anaïd Haen & Django Mathijsen, uitgeverij Quasis.

Uitgeverij Quasis brengt elke maand een boekje uit in de serie Splinters. Een verhaal in een kleine pocketuitgave.  De verhalen vallen binnen de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller, magisch realisme en horror. Van deze titels vallen er een paar onder de categorie Young Adult en daar is deze titel er één van.

Het schrijversduo schrijft verhalen en romans in ieder genre. Ik was bekend met ze vanwege het leuke kinderboek ‘de raketwedstrijd’. Het is een aangename verrassing ze in deze splinters-reeks tegen te komen.

Inhoud: De zestienjarige Malika moet de eeuwenoude schildplicht van haar moeder overnemen om het rijk Alandrië te beschermen tegen onverslaanbare reuzen. Maar voor ze dat doet, moet ze de bloedlijn veilig stellen: trouwen en kinderen krijgen, met een man die haar stiefvader uitzoekt. Malika weigert te gelovoen dat de reuzen onoverwinnelijk zijn en dat haar lot vastligt.

Bij schildplicht had ik toch een heel ander idee dan wat het uiteindelijk bleek te zijn. Mijn idee was toch wel wat vriendelijker. Ik dacht ten strijde trekken met schild en zwaard maar dat bleek het totaal niet te zijn. Deze schildplicht is meer een straf waarbij Malika gedwongen wordt binnen vier muren te blijven dus is haar weerstand wel te begrijpen. Al jong is haar verteld dat haar vader de strijd tegen de reuzen niet heeft overleefd en dat de schildplicht moet blijven bestaan want die zorgt ervoor dat die reuzen niet de stadsgrens betreden. Malika wil dus deze reuzen verslaan om onder haar plicht uit te komen. Ik zal niet te ver uitwijden over de inhoud dat zou jammer zijn.

Naast een origineel verhaal heeft het alles wat je van een Young Adult mag verwachten. Malika heeft haar liefde gevonden maar wordt tegen gewerkt, ze moet volwassen worden maar doet dit liever in haar eigen tempo.  Ze laat zien hoe sterk een jong volwassene kan zijn en maakt zich los van het juk van haar stiefvader. Het leest heerlijk vlot weg en je waant je echt even in een middeleeuws sprookjesachtig tijdperk .

Ik heb het een heerlijk verhaal gevonden en naar mijn idee smaakt dit naar meer !

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s