“Een bijzonder jaar” Lori Nelson Spielman

Photo Collage Maker_jHPvN89789022574966

Lori Nelson Spielman, vertaling Merel Leene, uitgeverij Boekerij. Het boek is in 2013 verschenen. Ik las de 2e druk uit 2015 deze uitgave heeft een mooie hardcover gekregen.

Achterflap: Als haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder haar een brief achtergelaten, met daarin, een lijstje met levensdoelen die Brett als tienervoor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen. Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Vooral die laatste zin dekt de lading van het boek. Wat een heerlijke feelgood roman is dit!

Brett is in en in verdrietig door het verlies van haar moeder. Haar broers, beide getrouwd, krijgen vervolgens hun erfdeel en tijdens het voorlezen van het testament stort het leven van Brett verder in. Haar schoonzus krijgt het bedrijf van haar moeder, waarvan iedereen dacht dat Brett het zou krijgen, en beide gezinnen krijgen genoeg geld om zich nergens meer druk over te maken. Brett daarin tegen heeft nauwelijks tijd voor haar rouwproces vanwege haar erfenis.. Ze moet alle doelen van het briefje weg zien te strepen binnen één jaar tijd en dan zal zij haar echte erfenis ontvangen. De doelen variëren van het aanschaffen van een hond en paard tot een baan in het onderwijs, de liefde van haar leven vinden en een kind krijgen. Daarnaast ook nog even haar echte vader vinden en haar oude schoolvriendin van tientallen jaren terug.  De advocaat van haar moeder steunt haar in haar lange weg en elke keer als ze een doel weet af te strepen volgt er een lieve brief van haar moeder waaruit blijkt hoe goed ze haar dochter kende want de brieven lijken zo bij de situatie te passen zodat het lijkt dat haar moeder over haar schouder mee kijkt. Dit geeft af en toe wel een kippenvel momentje.

Daar Brett heel veel moet doen en heel wat voor haar kiezen krijgt is het boek in hetzelfde tempo, snel en een heerlijke pageturner. Brett haar ogen gaan meerdere malen goed open. Ze ziet dat al die spullen en dat geld er niets toe doen en dat medemenselijkheid en echte liefde belangrijker zijn dan status, een goede baan en een mooi huis. Een mooie boodschap in een mooi jasje. En dan weet de schrijfster je ook nog eens op het verkeerde been te zetten bij het levensdoel voor Brett om de ware liefde te vinden. Telkens als zij, en de lezer denkt, dat ze dit doel ook heeft bereikt komt er weer een andere wending.

Het verhaal is origineel, de vertelstijl ontspannend, het tempo lekker snel genoeg wendingen in het verhaal om je scherp te houden, kortom zoals ik al zei een heerlijk boek!

Verder ben ik blij dat de uitgeverij voor deze 2e druk heeft gekozen voor een nieuwe lay-out. Een mooie hardcover en van hetzelfde formaat van andere romans in dit genre zodat het zo mooi staat op je boekenplank! ( Tja je bent een boekennerd of niet)

In maart staat er een nieuwe roman van deze schrijfster in de planning die ik zeker wil gaan lezen !

3 Comments

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

  2. Pingback: “hou me vast” Lori Nelson Spielman | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s