“Jasper” Tamara Geraeds

20160224_190043 9789490767167/ 2013

Tamara Geraeds, uitgeverij Zilverspoor.

In 2012 bracht Tamara Geraeds haar debuut Nergens uit, een fantasy verhaal. Een jaar later verscheen Jasper een young adult over een jongen met een speciale gave.

Achterflap: Jasper vindt zichzelf een mislukkeling, tot hij op een dag de knappe Gemma tegen het lijf loopt. Al snel ontdekt hij dat hij een bijzonder gave heeft: alles wat hij zingt komt uit ! Plotseling ligt de wereld voor hem open en kan hij doen wat hij maar wil . Hij zet zijn gave overal voor in, zonder na te denken over de gevolgen. Maar als hij besluit zijn gave te gebruiken om andere mensen te helpen en de wereld te verbeteren, komt hij er achter dat de wereld niet zo simpel in elkaar steekt als hij dacht.

In slecht 183 blz weet de schrijfster 46 hoofdstukjes met proloog en epiloog te stoppen. Deze hoofdstukjes zijn dus ook zeer kort allen voorzien van een titel. Persoonlijk hadden de hoofdstukken wat langer gemogen zodat het wat prettiger doorleest.

Ook gebeurt er heel veel waardoor er minder in gegaan wordt op de personen zelf. Er is  geen ruimte meer om de hoofdfiguren dieper uit te werken en dat is best jammer.Jasper ontdekt plots dat hij een gave heeft. Het had fijn geweest als er een aanleiding voor was, een klap op zijn hoofd, een ziekte een openbaring, wat dan ook maar nu komt het plots op zijn pad en verwacht je dat het ook zo plots weer kan verdwijnen wat gelukkig voor Jasper niet het geval is.

De gave op zich is heel leuk gevonden dat hij door het zingen dingen waar kan maken. De boodschap dat alles een gevolg heeft en dat je niet alles moet willen veranderen komt zeker bij hem en de lezer binnen.

Dit alles in een prettig leesbare tekst, korte zinnen, geen moeilijke woorden en een goede vaart in het verhaal geeft je een paar uur leesplezier al bleef ik ondanks het mooie  feelgood einde met nog wat vraagjes zitten.

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: ” echo ” Tamara Geraeds | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s