“Het huis op de heuvel” Eve Chase

het huis op de heuvel 9789022575635/2015

Eve Chase, vertaling Lydia Meeder, uitgeverij de Boekerij

Het prachtige landhuis Pencraw Hall is altijd het zomerhuis van de familie Alton geweest. Het leven is er ontspannen en eigenlijk gebeurt er nooit iets. De bijnaam van het huis is Black Rabbit Hall. De familie Alton heeft vier kinderen, waarvan Amber het oudste meisje is. Elke zomer verblijft de familie daar en zijn ze gelukkig tot er een groot drama plaats vindt.
Zo’n dertig jaar later gaat Lorna met haar verloofde in Cornwall op zoek naar de perfecte trouwlocatie. Lorna heeft een zwak voor het vervallen landgoed dat ze zich herinnert uit haar jeugd. Dan vind ze, gekerfd in een boomstam, een boodschap waardoor haar verleden duisterder lijkt dan ze zich wil herinneren. Lorna wordt in de geschiedenis van het huis getrokken en komt er langzaam achter wat er al die jaren terug is gebeurt.

Wat als eerste opvalt is de mooie hardcover in een warme blauwe kleur en illustratie die het huis en de vier gelukkige kinderen van Alton weergeven. Een kaft die er zeker uit zal springen als je deze in de boekhandel treft.

Het verhaal speelt zich voor een deel af eind jaren zestig en voor het andere deel dertig jaar later. Boven de hoofdstukken staat vermeldt in welke tijd we zijn. Het perspectief ligt bij Amber en bij Lorna. Beide vertellen ze hun verhaal en het mooie is dat de schrijfster kleine details weet te vermelden en hun verhalen die niet van belang lijken maar later als een puzzelstukje op zijn plaats valt in het verhaal van de ander. Door de wisseling in perspectief en in tijd komt langzaam het complete verhaal en de familiedrama’s tot leven.

Een verhaal over twee verschillende werelden. Het tijdsbeeld eind jaren zestig met zijn waarden en normen bij de welgestelde families in contrast met het leven dertig jaar later is ook goed omschreven, de oude stiefmoeder die in die tijd is blijven hangen heeft vastbesloten Lorna voor het blok te zetten om het huis te huren geeft net dat zwarte randje aan het verhaal waardoor er een goede spanningsopbouw in het verhaal zit en mede daardoor wil je de onderste steen boven hebben en door blijven lezen.

De schrijfster heeft een prettige schrijfstijl die je meesleept en je blijft boeien tot het einde van het verhaal.

Het huis op de heuvel is een heerlijke feelgoodroman die ik zeker kan aanraden !

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s