“Christopher Plum en het zwaard der wanhoop”Tamara Geraeds

20160224_1900549789462420397/2015

Tamara Geraeds, Kramat junior uitgeverij

Achterflap: Christopher Plum is geen held. Hij is niet moedig en sterk en kan eigenlijk niets bijzonders. Zijn leven staat plots op zijn kop als hij een magisch zwaard vindt in een geheime tunnel onder zijn huis. Een vreemde stem draagt hem op het zwaard in veiligheid te brengen. Maar dat valt nietmee omdat er twee schurken achteraan zitten, die de macht over de wereld winnen en daar dit magische zwaard voor nodig hebben.

Ga mee op magisch avontuur, waar legendes werkelijkheid worden en gevaarlijke schurken op de loer liggen… nou dat kon wel eens wat beloven als je dat zo leest op een mooi geïllustreerde hardcover van een boek. Op de voorzijde staat Christopher in een eng bos en op de achterzijde vreemde duivelachtige wezens. Zouden dat de Nachtschimmen kunnen zijn? De illustraties zijn van Stieven van der Poorten en ook in het boek zijn zwart/wit illustraties te vinden.

Een gewone jongen die ook nog eens gepest wordt en ook bij zijn zusje het onderspit moet delven gaat een geweldig avontuur beleven. In het begin lijkt de toon gezet door te vertellen dat er Nachtschimmen door het stadje dwalen zodat je niet in het donker over straat durft omdat ze bekend staan om hun honger naar mensenzielen. Het is jammer dat dit niet verder wordt uitgewerkt want  het verhaal krijgt een heel andere wending.

De manier waarop Christopher in contact komt met een dame en zijn avontuur gaat beleven vond ik mooi gevonden en de quest kan beginnen. Want dat is eigenlijk wat hij gaat doen. Hij moet op zoek naar een magisch zwaard en deze verbergen voor twee schurken. Deze schurken worden op zijn tijd als niet al te slim neergezet en dat geeft het verhaal de nodige humor mee. Verder zijn er wat verwijzingen naar de legende  van Koning Arthur, één van mijn favoriete verhalen, maar als je daar niet bekend mee bent is dat niet erg omdat de schrijfster het goed in het verhaal heeft verweven.

Het verhaal zelf beslaat 245 blz. verdeelt over 28 korte hoofdstukken met makkelijk taalgebruik zeer geschikt voor de doelgroep van het boek. Wel staan er af en toe wat (voor mij) vreemde woorden in de tekst (zoals smispelen)  maar daar lees je wel doorheen en doordat het verhaal goed loopt begrijp je uit de inhoud wel wat er mee bedoelt wordt. Het verhaal heeft een goede spanningsopbouw en een goede ontknoping. Het heeft een mooi gesloten einde maar goed geschikt om er  een nieuw avontuur er op te laten volgen.  Want naar ik begreep moet dit een serie gaan worden waar Christopher nog meer avonturen mag gaan beleven. Daarnaast heeft hij ook zijn eigen site www. christopherplum.net met extra’s en geheime pagina’s.

Een leuke kennismaking met een nieuwe held, al vind hij zelf dat hij dat niet is..

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s