Aftrap landelijke actie “geef mij maar een boek ! “

logo geef mij maar een boekGeef Mij Maar Een Boek is een initiatief van de landelijke boekhandels en start in 2016, het jaar van het boek. Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuw boek. Deze eerste keer valt de eer aan Jan Terlouw en zijn boek Oorlogswinter. Vanaf morgen in elke boekhandel in een speciale editie voor maar 1 (!) euro.

Vandaag was de aftrap van deze ludieke actie in Noordwijk bij boekhandel van der Meer

Jan Terlouw met wethouder 2  (2)

Jan Terlouw reikte het eerste boek uit aan de wethouder van Noordwijk Mw. Fles en beantwoorde daarna vragen van de Noordwijkse schrijver Frans van Duijn en kinderen uit Noordwijk. Jan Terlouw

De schrijver vertelde dat hij na lang aandringen van zijn vrouw  zijn verhalen op papier is gaan zetten en zijn oorlogsbelevingen staan in Oorlogswinter. Op de vraag wat het vieste was wat hij had gegeten in oorlogstijd zei hij dat het bij hem wel mee viel en dat ze in Noordwijk veel viezer aten, zoals bloembollensoep.

Jan Terlouw soep Er was voor deze gelegenheid een kok gevraagd om bloembollensoep te maken en de schrijver kreeg de primeur en heel dapper proefde hij de eerste kop.

Jan Terlouw presentatie Jan Terlouw en Frans van Duyn Het was een drukbezochte presentatie met mooie verhalen en na afloop nam de schrijver nog alle tijd om iedereen van een gesigneerd exemplaar te voorzien. Jan Terlouw handtekening Femke liet een handtekening zetten in mijn editie van Koning van Katoren, een ander mooie klassieker van Jan Terlouw.

 

oorlogswinterDe speciale editie van Oorlogswinter

 

De foto van het logo en de cover van het boek komen van de site http://www.geefmijmaareenboek.nl waar je meer informatie over deze actie kunt vinden.

 

 

 

Advertenties

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s